Opaskarttaotteeseen on merkitty polun sijainti punaisella viivalla.

Kirkkojärvenlaakson ulkoilureitti, Kirskupellonpolku

PuistotEspoon keskus

Espoon Kaupunkitekniikan keskus tavoittelee ulkoilureitti- ja latuverkoston parantamista Kirkkojärvenlaaksossa välillä Turunväylä–Espoontie. Paikalla on nykyisin usein tulviva ulkoilureitti, josta tehdään talvisin lumitilanteen salliessa hiihtolatu. Talvisin nykyinen reitti on tarkoitettu hiihtäjien käyttöön. Osa reitistä sijoittuu Kauniaisten puolelle ja reitin suunnittelussa tehdään yhteistyötä Kauniaisten kanssa.

Vaihe

Suunnittelu

Reittiyhteyttä on tavoitteena parantaa siten, että latutila erotetaan ulkoilureitistä erilleen. Suunnitelman toteutuessa alueen reitit ovat talvisin sekä hiihtäjien että myös muiden ulkoilijoiden käytettävissä. Nykyiset sillat ja valaistus uusitaan. Fallåkeriin ja Bemböleen suuntautuva haara on toteutettu jo nykyisin siten, että latu on talvisin ajettavissa nykyisestä reitistä erilleen. Kesäisin latupohja on maisemaan sopivaa niittyä.

Reittiä suunnitellaan korotettavaksi tulvaherkissä kohdissa siten, ettei reitti tulvi jatkossa niin usein.

Reitin parantamisen tavoitteiden selvittämiseksi järjestettiin asukaskysely verkossa Webropol-kyselytyökalulla. Kysely oli avoinna 13.9.-10.10.2021 välisenä aikana. Kyselyyn saatiin yhteensä 227 vastausta.

Luonnosta oli mahdollista kommentoida sähköpostitse ville.sorvali@espoo.fi 6.11.2022 saakka.

Hankkeen aikataulu

Yleis- sekä tarkemman rakennussuunnitelman on tavoitteena valmistua vuoden 2022 aikana. Hankkeen rakentamista tavoitellaan aloitettavaksi vuonna 2023.

Yhteystiedot

Ville Sorvali

Suunnitteluinsinööri+358 40 6577398Tekniikantie 15, Otaniemi

Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu

+358 9 81625100