Keskuslaboratorion punatiilistä rakennusta reunustavat korkeat männyt.
Valokuva Keskuslaboratorion alueesta idän suunnalta.Kuva: Espoon kaupunki

Keskuslaboratorion alueen muutos asuinkortteliksi

AsemakaavoitusTapiola

Asemakaavan muutoksella mahdollistetaan Otaniemeen uutta asuntorakentamista sekä liike-, palvelu- ja työtiloja purettavan laboratoriorakennuksen ja teollisuushallin paikalle. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja siihen liittyvä kaavan valmisteluaineisto nähtävillä 27.12.2022–25.1.2023. Kaava etenee ehdotusvaiheeseen arviolta syyskaudella 2023.

Kaavan nimi

Keskuslaboratorio

Aluenumero

220616

Kaavatyyppi

Asemakaavan muutos

Vaihe

Valmisteluvaihe

Hakija

Yksityinen maanomistaja

Taustatietoa

Alueelle suunnitellaan keskustamaista asuinkorttelia ensimmäisen kerroksen liiketiloineen. Lisäksi tavoitteena on rakentaa mahdollisia hybridirakennuksia, joissa voi olla enemmänkin liike-, palvelu- ja työtiloja alakerroksissa ja ylempänä asuntoja.

Muutosalue sijaitsee näkyvällä paikalla Otaniemen sisääntulossa Miestentien ja Tekniikantien risteyksen tuntumassa. Lounaisreunaltaan alue rajautuu Kehä I:een, Hagalundintiehen. Alue on osa Hagalundinkallion kehittämisaluetta.

Yhteyshenkilöt

Minna Järvenpää

arkkitehti, asemakaavoitus043 825 5187Tekniikantie 15, Otaniemi

Jenny Asanti

maisema-arkkitehti040 636 5495Tekniikantie 15, Otaniemi

Olli Koivula

suunnitteluinsinööri, asemakaavan liikennesuunnittelu046 877 3003Tekniikantie 15, Otaniemi
Vaikuta nyt -uutiskirje kertoo, mihin hankkeisiin voit juuri nyt vaikuttaa ja mitä lähialueellasi tapahtuu. Lisäksi saat tiedon tulevista asukastilaisuuksista. Kirje ilmestyy sähköpostiisi kahden viikon välein. Tilaa klikkaamalla kuvaa!