Ilmakuvaotteeseen on merkitty puiston alue keltaisella viivalla.

Alberganesplanadi, puiston perusparannus

PuistotLeppävaara

Alberganesplanadin puiston kirsikkapuualueen perusparannuksen suunnittelu on valmistunut. Puistossa olevat pilvikirsikat ovat tulleet elinkaarensa päähän. Vanhat puut poistetaan ja tilalle istutetaan uudet valkoisena ja vaaleanpunaisena kukkivat kirsikkapuut. Rakentaminen alkaa syksyllä 2023 ja työ valmistuu kesällä 2024.

Sijainti

Alberganesplanadi

Vaihe

Suunnittelu

Asukkaiden toiveita kuunneltiin

Puiston suunnittelun alussa, syksyllä 2021, kerättiin asukkaiden ja käyttäjien näkemyksiä perusparantamisesta sekä pidettiin puistokävely ja yleisötilaisuus verkossa. Näistä palautteista on laadittu kooste ja se löytyy tämän sivuston liitetiedostoista.

Vuorovaikutus jatkui keväällä 2022 hankkeen otakantaa.fi-sivustolla(ulkoinen linkki). Sivustolla oli suunnitelmaluonnos kommentoitavana ja kysyttiin mielipiteitä puiston rakentamisen vaiheistamisesta. Vastausten perusteella selvä enemmistö kannatti kokonaisuuden rakentamista kerralla valmiiksi. Vaihtoehtona olisi ollut jaksottaa toteutusta pariin vaiheeseen, yksi puoli kerrallaan. Perusteluina kannatukseen olivat yhtenäisen ilmeen saavuttaminen, rakentamisen aiheuttaman häiriön lyhyempi aika ja kustannustehokkuus.

Koko kirsikka-alue uusitaan kerralla

Puiston rakentaminen on tarkoitus aloittaa puiden kaatamisella syksyllä 2023. Uudet puut istutetaan keväällä 2024, jolloin kirsikoille voidaan taata paras kasvuun lähtö. Tämän vuoksi rakentaminen tulee venymään talven yli. Tavoitteena on, että puisto olisi valmis kesällä 2024.

Alberganesplanadin puiston pohjoisosan valmis perusparannussuunnitelma ja selostus löytyy tämän sivun alaosasta.

Puistossa on jo vuonna 2022 rakennettu ne alueet, joihin Raide-Jokeri vaikutti.

Yhteystiedot

Kristina Rocha

Maisema-arkkitehti+358 43 8249073Tekniikantie 15, Otaniemi

Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu

+358 9 81625100