Opiskelijakunta

Espoon yhteislyseossa toimii aktiivinen opiskelijakunnan hallitus, joka edustaa lukiota ja opiskelijoita, hoitaa yhteisiä asioita ja järjestää tapahtumia. Opiskelijakunnan hallitus kokoontuu koko lukuvuoden ajan muutaman kerran kuukaudessa. Aktiivisesta toimimisesta opiskelijakunnassa saa 1 kurssin / 2 opintopistettä.

Syksyn järjestäytymiskokouksen jälkeen napatussa kuvassa poseeraavat uusi puheenjohta Laura Saveljev, varapuheenjohtaja Jesse Fredriksson ja sihteeri Enni Hinkkanen sekä hallituksen jäsenet: Emil Piterski, Maryam Qalandari, Suvi Salonpää, Angelina Autio ja Tazbih Ahmed.Kuva: EYL:n viestintätiimi

Opiskelijakunnan muodostavat lukion opiskelijat. Opiskelijakunnan toimintaa on ohjaamassa opettajakunnan edustaja.  Opiskelijat valitsevat keskuudestaan opiskelijakunnan hallituksen syyslukukaudella. Opiskelijakunnan hallituksessa toimimisesta on mahdollisuus saada kurssisuoritus. Opiskelijakunnan keskuudesta valitaan jäsen ja varajäsen koulun ja lukion johtokuntaan. Lisäksi opiskelijakunnan edustajilla on läsnäolo-oikeus opettajainkokouksessa.

Opiskelijakunnan hallituksen toimintaan voi tulla mukaan pitkin vuotta ja siinä on mahdollista toimia oman kiinnostuksen ja voimavarojen mukaan. Opiskelijakunnan hallituksen työ on monipuolista lukion edustamisesta kahvilan pyörittämiseen. Jokaiselle innokkaalle löytyy varmasti sopiva tehtävä! 

  •  

Opiskelijakunnan hallitus  lukuvuonna 2021-2022

Laura Saveljev, puheenjohtaja

Jesse Fredriksson, varapuheenjohtaja

Enni Hinkkanen, sihteeri

Ella Ignatius

Elle Rouhiainen

Leevi Liimatainan

Emil Piterski

Maryam Qalandari

Suvi Salonpää

Mariel Korjus

Angelina Autio

Tazbih Ahmed 

Opiskelijakunta vaikuttaa

- rakentamalla koulun yhteisöllisyyttä eri tavoin

- ottamalla kantaa koulun sääntöihin ja toimintatapoihin

- huolehtimalla opiskelijakunnan hyvinvoinnista

- osallistumalla yhteisten tapahtumien järjestämiseen

- tekemällä lähialueen yritysten kanssa yhteistyötä

- myöntämällä matka-avustusta lukion opiskelureissulle

- edustamalla johtokunnan-, opettajain- ja ohr-kokouksissa

Opiskelijakunnan ohjaavana opettajana toimii Annele Rantavuori. 
  

Leppävaara