Espoo Cateringin 11 vastuullisuustekoa vuonna 2024

Vastuullisuus on yksi arvoistamme ja se näkyy meillä kaikessa tekemisessä, päivittäin. Onkin aika katsoa taaksepäin vuoteen 2024. Tässä 11 vastuullisuustekoamme vuonna 2024:

1. Lähetämme ylijäänyttä lounasruokaa sitä tarvitseville

Olemme iloisia aktiivisesta yhteistyöstä, jonka olemme aloittaneet eri ruoka-aputoimijoiden kanssa. Tavoitteenamme on saada ylijäänyt lounasruoka hyödylliseen käyttöön yhdessä Manna-Talon, Espoonlahden seurakunnan ja Kivenkolon kanssa.

2. Toimimme vastuullisemmin, kun kirjaamme tarkemmin

Kirjaamme järjestelmiimme vielä aiempaa tarkemmin sen, kuinka paljon asiakkaamme syövät lounasruokaa ja kuinka paljon sitä menee hukkaan. Näin olemme voineet ohjata toimintaamme entistä vastuullisempaan ja kestävämpään suuntaan.

3. Olemme määrittäneet Hiilijalanjälkemme

Laskimme toimintamme Hiilijalanjäljen ja seuraamme sen kehitystä säännöllisesti. Tavoitteenamme on erilaisin toimenpitein vähentää Hiilijalanjälkeämme.

4. Olemme vastuullisia yhdessä

Teemme valtavan paljon töitä vastuullisuuden eteen, mutta emme yksin! Oman vastuullisuustyömme lisäksi olemme mukana mm. Futurum-hankkeessa Espoon työllisyyden parantamiseksi, OSKE:ssa maahan muuttaneiden työllistämiseksi sekä Food waste ecosystem -projektissa pääkaupunkiseudun ruoan kiertotalouden parantamiseksi.

5. Olemme taloudellisesti kestäviä

Me pidämme huolta Espoo Cateringin taloudesta ja tavoitteista. Varmistamme, että toimintamme on taloudellisesti kestävää: Käytämme rahat järkevästi asioihin, jotka vievät toimintaamme eteenpäin.

6. Ostamme vastuullisesti

Ostamme tuotteita ja raaka-aineita, jotka ovat vastuullisesti valmistettuja ja laadukkaita. Meillä on selkeät vastuullisuuskriteerit kaikille tekemillemme hankinnoille.

7. Suunnittelemme ruokalistat vastuullisesti

Kun suunnittelemme ruokalistan, otamme huomioon satokaudet eli ostamme sellaisia tuotteita, jotka ovat parhaimmillaan kunakin vuodenaikana. Tämä on ruoan tuoreuden ja herkullisuuden lisäksi osa vastuullisuutta. Toteutamme myös erilaisia vastuullisuuteen liittyviä ruokateemoja, esimerkiksi Itämeripäivänä tarjosimme tänä vuonna Itämerestä pyydettyä silakkaa.

8. Teemme yhteistyötä Kouluruokavaikuttajien kanssa

Meillä on kouluissa Kouluruokavaikuttajia eli oppilaita ja opiskelijoita, jotka ovat kehittäneet aktiivisesti yhdessä koulukeittiön ja koko koulun edustajien kanssa kouluruokakokemusta entistäkin paremmaksi.

9. Järjestämme upeita asiakaskohtaamisia

Tapaamme asiakkaitamme ihan joka päivä lounaan merkeissä ja saamme kiitoksia ja kehitysideoita päivittäin. Näiden kohtaamisten lisäksi järjestämme aina silloin tällöin myös jotain erityistä ja yllättävää! Tänä vuonna tapasimme espoolaisia kauppakeskus Sellossa onnenpyörän ja kasviskouluruokamaistatusten merkeissä Espoo-päivänä. Järjestimme myös mm. Fisuhaasteen, jossa Espoon Karhusuon koulun oppilaat maistelivat erilaisia vastuullisia kalaruokia, sekä pinkit Kesälomaetkot Haukilahden lukiolla, jolloin tarjolla oli mm. uutuusruokia ja jääkahvia.

10. Raportoimme vastuullisesti

Meidän vastuullisuusraportointimme on ottanut vuonna 2024 ison askeleen eteenpäin. Olemme nimittäin kehittäneet vastuullisuusraportointia kohti CSRD-direktiivin vaatimuksia ja tehneet vastuullisuuteen liittyvän kaksoisolennaisuusanalyysin. Vastuullisuusraportissa tavoitteenamme on tuoda yhteen dokumenttiin kaikki se työ, jota teemme vastuullisuuden eteen, ja aina vuosittain verrata vastuullisuutta edelliseen vuoteen nähdäksemme kuinka hyvin olemme asiassa kehittyneet.

11. Toimimme sosiaalisesti vastuullisesti

Tekemämme sosiaalisen vastuun työ oli vuonna 2024 jopa PRO2025-ehdokkaana - niin vahvasti uskomme työhön, jota teemme tällä vastuullisuuden saralla! Meillä on Espoo Cateringissa ihanan monimuotoinen ja -kulttuurinen työympäristö: meillä on töissä Suomessa syntyneitä, muista maista Suomeen muuttaneita ja eri tavoin osatyökykyisiä. Monimuotoisuus on meillä tapa tehdä töitä.