Espoo Catering esittelee: Jouluinen punakaalilla graavattu lohi
Muistatko vielä viime vuoden suussa sulavan mutakakun? Nyt on jälleen se aika vuodesta, kun pääsemme julkaisemaan vuoden 2025 joulureseptin — ja tänä vuonna luvassa on jotakin aivan erityistä! Raikkaan kauniin värinsä punakaalista saava graavilohi kruunaa joulupöydän.
Punakaalilla graavattu lohi
Ainekset:
- 1 kg lohifileetä, ruodoton ja nypitty
- 0,5 dl suolaa
- 0,5 dl sokeria
- 1 rkl kuivattuja fenkolinsiemeniä
- 1 kpl sitruuna
- 500 g punakaalia
- 0,5 dl punajuurimehua tai säilötyn punajuuren lientä
Ohje:
- Poista lohifileestä nahka.
- Raasta punakaali raastimen pienimmällä terällä.
- Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuori (vain keltainen osa).
- Sekoita keskenään suola, sokeri, fenkolinsiemenet, sitruunankuoriraaste, punakaaliraaste ja punajuurimehu.
- Levitä puolet seoksesta astian pohjalle.
- Aseta nahaton lohifile seoksen päälle ja peitä lopulla seoksella.
- Peitä astia huolellisesti ja anna maustua jääkaapissa 2 vuorokautta.
- Huuhtele lohifile jääkylmällä vedellä ja kuivaa. Tarkista maku.
- Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi ja nauti.
Hyvää joulunaikaa toivottaa Jyrki – ja koko Espoo Cateringin väki!