Espoo Catering esittelee: Jouluinen punakaalilla graavattu lohi

Muistatko vielä viime vuoden suussa sulavan mutakakun? Nyt on jälleen se aika vuodesta, kun pääsemme julkaisemaan vuoden 2025 joulureseptin — ja tänä vuonna luvassa on jotakin aivan erityistä! Raikkaan kauniin värinsä punakaalista saava graavilohi kruunaa joulupöydän.

Tämän vuoden joulureseptin on loihtinut Espoo Cateringin Jyrki Männynsalo, Gumbölen kartanon keittiömestari.

Punakaalilla graavattu lohi

Ainekset:

  • 1 kg lohifileetä, ruodoton ja nypitty
  • 0,5 dl suolaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 rkl kuivattuja fenkolinsiemeniä
  • 1 kpl sitruuna
  • 500 g punakaalia
  • 0,5 dl punajuurimehua tai säilötyn punajuuren lientä

Ohje:

  1. Poista lohifileestä nahka.
  2. Raasta punakaali raastimen pienimmällä terällä.
  3. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuori (vain keltainen osa).
  4. Sekoita keskenään suola, sokeri, fenkolinsiemenet, sitruunankuoriraaste, punakaaliraaste ja punajuurimehu.
  5. Levitä puolet seoksesta astian pohjalle.
  6. Aseta nahaton lohifile seoksen päälle ja peitä lopulla seoksella.
  7. Peitä astia huolellisesti ja anna maustua jääkaapissa 2 vuorokautta.
  8. Huuhtele lohifile jääkylmällä vedellä ja kuivaa. Tarkista maku.
  9. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi ja nauti.

Hyvää joulunaikaa toivottaa Jyrki – ja koko Espoo Cateringin väki!