Vuokra-asuminen Espoossa

Etsitkö vuokra-asuntoa Espoosta?

Espoossa on sekä vapaarahoitteisia että valtion tukemia vuokra-asuntoja. Vapaarahoitteisiin vuokra-asuntoihin ei ole varallisuus- ja tulorajoja. Valtion tukemiin asuntoihin asukkaat valitaan asunnon tarpeen, varallisuuden ja/ tai tulojen perusteella.

Vuokra-asuntoa haetaan suoraan niiden omistajilta, joiden nettisivuilta löytyy tarkempia tietoja asunnonhausta, asunnoista ja niiden sijainnista Espoossa.

Espoon Asunnot(ulkoinen linkki) on kaupungin omistama vuokrataloyhtiö, joka hallinnoi kaupungin omistamia vuokra-asuntoja. Asunnot ovat pääosin valtion tukemia vuokra-asuntoja.

Muita valtion tukemia ara-vuokra-asuntoja Espoossa omistavia yrityksiä tai yhteisöjä ovat  A-kruunu(ulkoinen linkki)Asuntosäätiö(ulkoinen linkki)Avara(ulkoinen linkki)TA-Yhtiöt(ulkoinen linkki)M2-kodit(ulkoinen linkki)Setlementtiasunnot(ulkoinen linkki) ja Sato(ulkoinen linkki). Lisäksi opiskelija-asuntoja Espoossa vuokraa HOAS(ulkoinen linkki) (Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö) ja AYY(ulkoinen linkki) (Aalto-yliopiston ylioppilaskunta) sekä nuorisoasuntoja NAL Asunnot(ulkoinen linkki) ja Nuorisosäätiö(ulkoinen linkki).

Valtuuston päätös 12.6.2023, Espoon asumisen ja maankäytön periaatteet.(ulkoinen linkki)