Tarpeiden ja toiveiden asukasillat

  • Osallistuminen ja vaikuttaminen
19.8.2023 5.50
Tuuli Aaltio ja Esko Uotila katsovat hymyillen kameraan. Taustalla on Espoon Kulttuurikeskus Tapiolassa.
”Asukkaat ja asiantuntijat keskustelevat kaavoituksesta ja kaupunkisuunnittelusta asukasilloissa”, kertovat Esko Uotila ja Tuuli Aaltio.Kuva: Sampo Korhonen

Asukasiltojen teemat rakentuvat kaupungin tarpeiden ja kaupunkilaisten toiveiden mukaan. Syksyllä kaupunki järjestää ainakin kaksi alueellista asukasiltaa. 

Yhteen alueeseen perustuvaa asukasillan konseptia on Espoossa kehitetty yhdessä kaupunkilaisten kanssa. Aiheina voivat olla esimerkiksi alueen kaavoitus, koulut ja päiväkodit tai vaikka työllistyminen.

Maaliskuussa 2023 kaupunkisuunnittelukeskus järjesti asukasillan Suur-Espoonlahden kaavoituksesta. Samankaltaisia tilaisuuksia kaupunkisuunnittelusta ja alueiden ajankohtaisista kaavoista on luvassa Tapiolassa 5.9. ja Leppävaarassa 3.10. Loka–marraskuun vaihteessa asukastilaisuus järjestetään myös Keski-Espoossa.   

 ”Alueellisissa asukasilloissa voimme kertoa esimerkiksi yleiskaavan vaikutuksista alueeseen ja kuunnella kaupunkilaisten näkemyksiä ajankohtaisista kaavoista”, kertoo kaupunkisuunnittelukeskuksen osallisuus- ja vuorovaikutusasiantuntija Tuuli Aaltio.  

Kaupunkiympäristön, palveluiden ja asukasosallisuuden kehittämistä edistävän Asukkaiden Espoo -ryhmän vetäjä Esko Uotila osallistui Espoonlahden asukasiltaan.   

”Konsepti osoittautui hyväksi, ja tällaisia tilaisuuksia tulisi järjestää jokaisella suuralueella vähintään kerran vuodessa. Toivon myös alueellisia yhteyshenkilöitä kaupungin organisaatioon.” 

Lisää tietoa asukasilloista.

Teksti: Vesa Ville Mattila.

Teksti on julkaistu alun perin Espoo-lehdessä 2/2023.
Lue Espoo-lehden muita juttuja.

  • Espoo-lehti
  • Osallistuminen
  • Töissä Espoolla