Siiri Alanko

  • Musiikki
14.2.2023 12.22Päivitetty: 6.3.2024 9.22
Siiri Alanko
Kuva: Petri Summanen

Siiri Alanko, viulu

Olen syntynyt muusikkoperheeseen, ja nähnyt jo pienestä pitäen, mitä orkesterimuusikon elämä pitää sisällään. Viulunsoiton aloitin viisivuotiaana, joskin kuulemani mukaan ilmoitin jo kaksivuotiaana vanhemmilleni aikovani isona viulistiksi. Kasvoin siis musiikin ympäröimänä, ja viulunsoiton lisäksi olen aina laulanut erinäisissä kuoroissa. Suuren osan lapsuudestani ja nuoruudestani vietin myös Kansallisoopperassa lapsikuorossa ja Taikahuilun kolmen pojan roolissa. Ooppera on edelleen minulle yksi rakkaimmista taiteenlajeista.

Valmistuin kesällä 2022 maisteriksi Berliinin Taideyliopistosta, ja sen lisäksi musiikilliseen kehitykseeni on vaikuttanut erityisesti Edsbergin Kamarimusiikki-instituutissa viettämäni kolme vuotta. Siellä sain entisestään vahvistusta rakkauteeni kamarimusiikkia ja kamariorkesterissa soittamista kohtaan, ja olenkin erittäin onnellinen saadessani tehdä sitä nyt työkseni Tapiola Sinfoniettassa. Orkesterityön lisäksi muusikkoarkeeni kuuluu oman harjoittelun lisäksi kamarimusiikin soittamista aina kun vain mahdollista.

Vapaa-ajallani luen paitsi paljon kirjoja, myös puuhastelen mielelläni käsilläni, milloin käsitöiden tai viherkasvien, milloin ruoanlaiton tai leivonnan parissa. 

  • Tapiola Sinfonietta