Mikko Kujanpää

  • Musiikki
10.11.2021 13.30Päivitetty: 17.8.2023 7.45
Sellisti pitää selloa ylhäällä.
Kuva: Esko Keski-Oja

Kontrabasso, varaäänenjohtaja

Sain kipinän orkesterimuusikkouteen jo teini-ikäisenä Seinäjoen kaupunginorkesterissa 1990-luvun alkuvuosina. Lukuisat konsertit Tangomarkkinoista aina oopperamonttuun asti opettajani Mikko Rantalaisen pulttikaverina antoivat minulle aitiopaikan muusikon arkeen. Kesäleireiltä ja nuoriso-orkesterista saadut kokemukset olivat elintärkeitä, kun ammatinvalintakysymys tuli lukioikäisenä ajankohtaiseksi.

Aloitettuani opinnot Sibelius-Akatemiassa tein runsaasti myös jazzosaston opintoja ja tutustuin periodisoittimiin − kontrabasson edeltäjää violoneakin opiskelin hetken.

Historiani Tapiola Sinfoniettassa alkoi vuosituhannen vaihteessa, jolloin tein vuoden viransijaisuuden. Viitisen vuotta tästä eteenpäin minua onnisti varsinaisessa koesoitossa, josta lähtien olen ollut orkesterin vakinainen jäsen.

Viimeisinä vuosina roolini on laajentunut työyhteisössämme. Muusikkojäsenyyteni taiteellisessa johtoryhmässä on orkesterin luottamuksenosoitus siitä, että pyrin parhaani mukaan pitämään ohjelmiston monipuolisena ja orkesterin kehittymisen kannalta mielekkäänä. Tärkeää on myös se, että musiikkimme tavoittaa mahdollisimman monet espoolaiset, lähtökohdista riippumatta.

Vapaa-aikani kiinnostuksenkohteet tuntuvat vaihtuvan kausittain, mutta shakki ja tähtivalokuvaus ovat olleet pysyviä kohteita. Työmatkapyöräilyn kautta olen löytänyt juoksuharrastuksen, joka on vienyt minut aina maratoneille asti.

  • Tapiola Sinfonietta