Leikki lisää eskarilaisten me-henkeä

  • Espoon kaupunki
  • Varhaiskasvatus
  • Työ
19.8.2023 5.55Päivitetty: 21.8.2023 6.35
Netta Husu katsoo hymyillen kameraan.
Esikoulun opettaja Netta Husulle työssä parhainta on monipuolisuus ja se, että voi yhdessä jakaa lasten kanssa oivallusten ja oppimisen hetkiä.Kuva: Susanna Kekkonen

Ryhmäyttäminen on tärkeää kaikenikäisten lasten kanssa, sillä se ehkäisee kiusaamista. Eskarilaisten kanssa ryhmäyttäminen on leikinomaista yhdessä tekemistä. Esikoulun opettaja Netta Husu Auroran päiväkodista vastaa kysymyksiin esikoululaisten ryhmäyttämisestä.  

Ryhmäyttämisen tarkoituksena on oppia tuntemaan toinen toisemme ryhmässä, huomioimaan jokainen positiivisella tavalla sekä vahvistaa ryhmän me-henkeä ja yhteisöllisyyttä.  

Tärkeintä mielestäni on se, että nähdään jokainen ryhmän jäsen ainutlaatuisena ja arvokkaana omana itsenään ja harjoitellaan elämässä tarvittavia taitoja yhdessä oivaltaen, oppien ja iloiten.

Kysymys: Miten ryhmäyttäminen ehkäisee kiusaamista?

Se vahvistaa yhteisöllisyyden ja me-hengen kokemusta. Kun jokainen kokee olevansa arvokas ja tärkeä osa ryhmää, ryhmässä vallitsee usein lämmin ja kunnioittava henki.

Kysymys: Millainen on hyvä ryhmäyttämisleikki?

Esikouluryhmäni ehdottomia suosikkeja ovat olleet leikkivarjolla toteutettavat leikit. Jokaisen osuus on tärkeä, jotta leikkivarjolla saadaan luotua hienoja muodostelmia.  

Leikkivarjo on monipuolinen leikkiväline, jolla voidaan harjoitella yhteen hiileen puhaltamista ja vaikka toistemme nimiä. Samalla opimme uutta toisistamme.

Teksti: Marjo Tiirikka.

Teksti on julkaistu alun perin Espoo-lehdessä 2/2023.
Lue Espoo-lehden muita juttuja.

  • Espoo-lehti
  • Töissä Espoolla