Komeita näkymiä Vermonniityssä

  • Espoon kaupunki
  • Kaupunkisuunnittelu
  • Asuminen
28.3.2023 9.51Päivitetty: 5.4.2023 10.35

Tekstit on julkaistu alun perin Espoo-lehdessä 1/2023.
Lue Espoo-lehden 1/2023 muita juttuja
--

Leppävaaran Vermonniityssä asutaan mukavasti – luonnonläheisyyttä ja urbaania sykettä on sopivassa suhteessa. Kauppakeskus Sello tarjoaa runsaasti palveluita, ulkoilualueet alkavat kodin ovelta, merenranta on lähellä ja ihan pian raitiovaunukin mennä kolkuttelee alueen kupeessa. 

”Ei ole ollut valittamista”, toteaa alueen ensimmäisessä rakennetussa kerrostalossa viitisen vuotta asunut Heli Mylläri nauraen. 

”Vuosien varrella alue on tullut aina vain viihtyisämmäksi, kun uusia taloja on rakennettu ja yleisiä alueita sekä puistoja on saatu kuntoon. Julkiset yhteydet ovat erinomaiset suuntaan, jos toiseenkin. Oma työpaikka on ihan tuossa vieressä Sellossa, mutta mies lähtee aamuisin Vantaan suuntaan töihin ja pääsee helposti tästä tien päälle.” 

Mikään pakko alueelta ei ole lähteäkään, eikä kulkuvälineitä välttämättä tarvitse, kun kaupat, kuntosalit, apteekit ja terveyskeskus löytyvät kävelyetäisyydeltä.  

Heli Mylläri nauttii upeista näkymistä kodistaan, joka on kahdeksankerroksisen talon ylimmässä kerroksessa. Raviurheilusta innostunut puoliso puolestaan iloitsee, kun parvekkeelta näkee Vermon raviradan takasuoralle.  

”Raide-Jokerikin kulkee pian tuossa ihan tien toisella puolella. Itselle sille ei näillä näkymin ole käyttöä, mutta kyllähän se monelle tuo matkustamiseen helpotusta ja mukavuutta.” 

Myllärin mielestä kivaa alueella on asumisen helppous, mukavat naapurit ja palvelujen läheisyys.  

”Ihan parasta on luonto. Tästä pääsee helposti pöpelikköön tuulettamaan aivoja läheisen frisbeegolf-radan maastoon, ja kävellen on helppo jatkaa vaikka Munkkiniemen rantaan asti kahville.” 

Vilkas solmukohta 

Vermonniitty kuuluu osaksi Leppävaaran suuraluetta, joka on Espoon suurin suuralue. Sen on suunniteltu tarjoavan kodin 100 000 asukkaalle vuonna 2040. 

Alue on Helsingin seudun kolmanneksi vilkkain joukkoliikenteen solmukohta, josta on hyvät yhteydet eri puolille pääkaupunkiseutua niin junalla, linja-autolla, polkupyörällä, henkilöautolla kuin kohta liikennöinnin aloittavalla Raide-Jokerillakin.  

Tietoa Vermonniitystä 

  • 5 minuuttia merenrantaan 
  • pikaraitiolinja Raide-Jokerin (Keilaniemi–Itäkeskus) koeajot menossa  
  • hyvät palvelut helposti saavutettavissa  
  • mukavia liikunta- ja virkistyspaikkoja tarjolla monipuolisesti, muun muassa Leppävaaran urheilupuisto, Talin liikuntapuisto, Vermon ravirata ja frisbeegolf-rata.

Teksti: Tuija Holttinen.

"Vermonniityn alueesta on tullut vuosi vuodelta viihtyisämpi, kun yleisiä alueita ja puistoja on saatu kuntoon", toteaa Heli Mylläri.Kuva: Anni Koponen
Leppävaara
  • Espoo-lehti