Kuva: Vessi Hämäläinen

Kuntavierailut

Kuntavierailut kestävät 1,5 päivää ja koostuvat luennoista, työpajoista ja vapaamuotoisesta yhdessäolosta. Osallistujille maksetaan hotelliyöpyminen sekä osa aterioista vierailun ajalta. Osallistujan tulee sitoutua osallistumaan vierailun yhteisiin osuuksiin sekä mahdollisesti antamaan lyhyt haastattelu vierailusta raportoivalle Jyväskylän yliopiston opiskelijalle.

10.‒11.1.2023 Leppävirta: Kunnan kulttuuriavustukset kuntoon

Leppävirralla tutustumme kuntien kulttuuriavustusten parhaisiin käytäntöihin ja kokeiltuihin hyviin toimintamalleihin. Mitä hyvä hallinto avustuksissa tarkoittaa? Miten tehdä avustusten hakemisesta, valmistelusta ja raportoinnista sujuvaa? Kuinka edistää avustusten avulla parhaiten kunnan kulttuuri- ja taide-elämää sekä kunnan strategian toteutumista? Kuntavierailulla kuulemme puheenvuoroja mm. Leppävirran kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Ann-Mari Karviselta sekä Kuntaliiton erityisasiantuntija Johanna Selkeeltä

Hae mukaan kuntavierailulle hakulomakkeella(ulkoinen linkki). Viimeinen hakupäivä on 30.11.2022.

Aamukahvit

To 8.12. klo 8.30–9.15 Koulukino ry kunnan kulttuuritoiminnassa

Koulukino on valtakunnallinen elokuvakasvatuksen asiantuntijajärjestö, joka tukee elokuvalukutaidon kehittymistä kannustamalla kouluja elokuvan pariin. Elokuvataide ei ole aina osa kulttuurikasvatussuunnitelmia. Miksi sen pitäisi olla ja kuinka se sinne saadaan? Entä voiko Koulukinon palveluista olla hyötyä muutenkin kunnan kulttuuripalveluiden toteuttamisessa? Aamukahviseurana ovat erityisasiantuntijat Marjo Kovanen ja Hanna Laurinsalo Koulukino ry:stä. 

Osallistu aamukahveille(ulkoinen linkki).

Webinaarit

Ke 30.11. klo 9‒11 Digitaaliset kulttuuripalvelut kunnassa

Millaisia mahdollisuuksia kuntien kulttuuritoiminnan digitalisointiin liittyy? Milloin ja kenen kanssa kuntien kannattaa kehittää digitaalisia palveluita? Milloin digitaaliset välineet mahdollistavat vaikuttavampia taide-elämyksiä? Missä tilanteessa ne voivat olla ainoa vaihtoehto taiteen ja kulttuurin kuluttamiselle? Näistä teemoista puhumassa Sarianna Hanski, Lämpiö-hankkeen projektikoordinaattori Helsingin kaupungilta, Olli Rantala, TechArt -hankkeen projektipäällikkö Oulun kaupungilta, Paula Kovanen, freelance kulttuurialan monityöläinen ja Haaga-Helian lehtori Johanna Mäkeläinen ja palvelumuotoilija Sanni Aromaa HomeOpera-hankkeesta.

Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä linkistä(ulkoinen linkki).