Hae yleislinjalle - Viherlaakson lukio

Viherlaakson lukion arki on positiivista ja innovatiivista yhdessä tekemistä. Lukioyhteisönä pyrimme tukemaan jokaisen opiskelijan hyvinvointia ja rakentamaan turvallisen opiskeluympäristön. Lukio-opintojen aikana saat kasvaa rauhassa ja etsiä omia polkujasi eri oppiaineiden tarjonnasta. Meillä voit helposti rakentaa omannäköisesi lukiopolun. Yleislinjan opiskelijana sinulla on mahdollisuus valita opintoihisi myös taideaineiden valinnaisia opintoja, jos niin haluat.

Yleislinjamme on yhteishaussa oma hakukohteensa. Sähköinen yhteishaku tapahtuu Opintopolku-palvelussa. Kevään 2023 perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaun hakuaika oli 21.2.–21.3.2023.

Vuoden 2023 yhteishaussa Viherlaakson lukion yleislinjalla on 155 aloituspaikkaa.

Opiskelijavalinta yleislinjalle

Alin vaadittava keskiarvo Espoon lukioissa yleisesti: Opiskelijat valitaan Espoon lukioihin lukuaineiden keskiarvon mukaisessa järjestyksessä. Voidakseen tulla hyväksytyksi espoolaiseen lukioon tulee hakijan peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon olla vähintään 7,00.

Viherlaakson lukion yleislinjalle haetaan peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvolla. Yleislinjalle hyväksyttyjen alin keskiarvo on noin 8.

Viherlaakson lukion yleislinjan alin hyväksytty keskiarvo

  • Keväällä 2022: 7,58
  • Keväällä 2021: 7,92