Hae meille! - Viherlaakson lukio

Opi ja innostu Viherissä!

Viherlaakson lukiossa eli Viherissä viihdytään. Syksyllä 2021 saimme käyttöömme täysin uudet tilat. Meillä opiskelijat ovat mukana suunnittelemassa opintojaksoja ja meillä opiskelijoiden ääntä kuunnellaan. Yhteinen suunnittelu motivoi opiskeluun ja innostaa yhdessä tekemiseen.

Meillä voit suorittaa lukio-opinnot joko yleis- tai kuvataidelinjalla hyvässä hengessä ja kannustavassa ilmapiirissä. Yleis- ja kuvataidelinjallemme on erilaiset hakumenettelyt, joihin pääset tutustumaan omista osioistaan. Vuoden 2023 yhteishaussa Viherlaakson lukion yleislinjalla on 155 ja kuvataidelinjalla 25 aloituspaikkaa.

Sähköinen yhteishaku tapahtuu Opintopolku-palvelussa. Kevään 2023 perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaun hakuaika on 21.2.–21.3.2023. Katso Opintopolun yhteishakuohjeet tästä(ulkoinen linkki).

Avoimien ovien päivät

Viherlaakson lukion avoimien ovien päivät järjestettiin opiskelijoille to 19.1.2023 ja ti 24.1.2023. Lisäksi meillä oli iltatilaisuus huoltajille ja opiskelijoille ma 30.1.2023.

Hakeminen Viherlaakson lukioon

Alin vaadittava keskiarvo Espoon lukioissa yleisesti: Opiskelijat valitaan Espoon lukioihin lukuaineiden keskiarvon mukaisessa järjestyksessä. Voidakseen tulla hyväksytyksi espoolaiseen lukioon tulee hakijan peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon olla vähintään 7,00.

Hakeminen yleislinjalle

Viherlaakson lukion yleislinjalle haetaan peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvolla. Yleislinjallemme hyväksyttyjen alin keskiarvo on noin 8.

Katso yleislinjan esittely tästä: Hae yleislinjalle.

Hakeminen kuvataidelinjalle

Viherlaakson lukion kuvataidelinja on yhteishaussa oma hakukohteensa. Kuvataidelinjallemme hyväksyttävät opiskelijat valitaan peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon ja erillisen kuvataiteen valintakokeen yhteispistemäärän perusteella.

Kaikki kuvataidelinjallemme hakevat kutsutaan paikan päällä järjestettävään valintakokeeseen. Kutsu lähetetään alkukeväällä hakijan Opintopolussa ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. Seuraathan sähköpostiasi aktiivisesti! Ilmoittaudu valintakokeeseen kutsun ohjeiden mukaisesti.

Viherlaakson lukion kuvataidelinjan valintakoe järjestetään to 27.4.2023 klo 8.30–14.00 ja varapäivänä ke 3.5.2023 klo 8.30–14.00. Varapäivänä voi osallistua vain painavasta syystä rehtorin erityisluvalla (kuten lääkärintodistus tai toinen valintakoe samana päivänä).

Koetilaisuus järjestetään Viherlaakson lukion kuvataideluokissa, luokkahuoneet 2.132 ja 2.135, jotka sijaitsevat 1. kerroksessa. Lukiomme osoite on Lukionahde 1, 02710 Espoo, käynti A-ovesta. Olethan ajoissa paikalla!

Katso kuvataidelinjan esittely ja ohjeet valintakokeeseen tästä: Hae kuvataidelinjalle.

Tutustu meihin: