Juustokakusta piiraisiin ja hattaraan – Sellosalin uusi kahvilayrittäjä Delicatessen ihastuttaa valikoimallaan

29.1.2025 10.45Päivitetty: 30.1.2025 13.30
Quiche-piirakoita tarjolla.
Delicatessen Sellosalin valikoimassa on muun muassa erilaisia piiraita ja leivoksia.Kuva: Teo Ottelin

Sellosalin viihtyisässä lämpiössä on konserttisalin 22-vuotisen historian alusta saakka ollut ennakko- ja väliaikatarjoiluja järjestänyt kahvio. Sellosali kiittää Vaudeville Catering Oy:tä ja kahviota uskollisesti pyörittänyttä Petter Ehrnsteniä tämän palveluksesta viime vuosikymmenien aikana. Nyt tarjoiluista vastaa uusi yrittäjä Delicatessen Sellosali, ja uudet tuulet puhaltavat myös tarjoiluvalikoiman puolella.

Tammikuun alkupuolella Sellosalissa kävi kova kuhina, kun uusi kahvioyrittäjä otti vastaan tavarantoimituksia Sellosalin lämpiön kahviossa. Pikkuhiljaa tuotteet ovat löytäneet paikkansa ja henkilökunta asettunut taloksi – ja näin uuden lämpiökahvion, Delicatessen Sellosalin, toiminta on alkanut. Delicatessen Sellosali on osa Delicatessen Ravintolapalveluita, kohta 30-vuotiasta ravintola-alan yritystä, joka toimii Uudenmaan alueella. Erilaisia ravintolapalvelukohteita yrityksellä on yhteensä 15 ja henkilökuntaa noin 70. Delicatessenin palveluvalikoimaan kuuluu catering-toimintaa, lounasravintoloita, senioreiden ateriapalveluita, vuokrattavia juhlatiloja sekä esimerkiksi erittäin suosittu ravintola Haltia Nuuksiossa. Hiljattain Delicatessen avasi myös lounasravintolan Näyttelykeskus WeeGeellä.

Vaan mikä toi Delicatessenin Sellosaliin?

”Kovaa vauhtia kasvanut Delicatessen etsi juuri sopivaan aikaan uutta liiketoimintamahdollisuutta, kun Sellosalissa avautui kahvioyrittäjän paikka. Sellosali on mielenkiintoinen paikka monipuolisen ohjelmistonsa ja hyvien kulkuyhteyksiensä puolesta, ja tämä täydentää palvelutarjontaamme erinomaisesti”, Delicatessenin toimitusjohtaja Sami Manelius toteaa.

Ennakkotilausvalikoima löytyy nyt myös verkosta

Erityisesti kotimaisia luomuraaka-aineita suosiva Delicatessen Sellosali panostaa laatuun sekä tarjoiluissaan että palveluissaan. Asiakkaille tämä näkyy muun muassa valikoiman monipuolistumisena sekä mahdollisuutena tutustua tarjontaan ja tilata tarjoilut jo kotoa käsin etukäteen.

”Olemme pyrkineet katsomaan, että jokaiselle löytyisi valikoimastamme jotain. Nyt aluksi tietenkin vielä vähän opiskelemme, millaiset ruuat ja juomat Sellosalin asiakkaita kiinnostavat. Tällä hetkellä meiltä löytyy ainakin erilaisia piirakoita, juustokakkuja ja porkkanaleivoksia. Juomapuolella tarjolla on hyviä viinejä, mietoja alkoholijuomia ja vähän tiukempaakin, mutta myös alkoholittomaan valikoimaan on panostettu”, catering-päällikkö Ari Ainasto kertoo.

Ennakkotilausten avulla välttyy jonottamiselta, ja tarjoilut toimitetaan suoraan pöytään.

”Otamme mielellämme ennakkotilauksia vastaan. Niitä on helppo tehdä meille sähköpostitse kopioimalla sivultamme(ulkoinen linkki, avautuu uuteen ikkunaan) tilaisuuden ja seurueen tiedot sekä tilattavien tuotteiden nimet ja määrät. Ne voi lähettää meille osoitteeseen sellosali@delicatessen.fi. Ennakkotilaukset lähtivät jo heti ensimmäisestä päivästä lähtien hyvin rullaamaan”, Ainasto jatkaa. 

Kultakuorrutetut samppanjatryffelit ovat upeita herkkupaloja.Kuva: Nina Sivén

Asiakkaiden toiveet kiinnostavat

Kun kaikki on vielä uutta, omien suosikkien muodostumisessa voi vierähtää hetki. Mitä Delicatessen Sellosalin henkilökunta itse nauttisi väliajalla?

”Minulle varmaankin maittaisi konsertin väliajalla olut ja esimerkiksi katkarapuleipä”, Ainasto tuumii.

”Itse ottaisin palan poropiirakkaa ja loistavaa Peronin 0,0%-olutta”, Manelius vastaa.

Toimitusjohtaja Manelius korostaa, että toiveita tarjonnasta otetaan vastaan – se helpottaa myös yrittäjän työtä.

”Valikoima tulee varmasti vaihtelemaan jossain määrin kysynnän, tilaisuuden ja sesongin mukaan, mutta olisi kiva kuulla Sellosalin uusilta ja vanhoilta asiakkailta, millaisia tarjoiluja he toivovat. Myös nuoremman yleisön toiveita tietenkin kuunnellaan, ja lasten ohjelmiin meillä onkin jo suunnitteilla popcornia ja hattarakone!”

Delicatessen Sellosali on avoinna tapahtumien yhteydessä Sellosalin lämpiössä.

Karjalanpiirakka munavoilla on perinteinen klassikko.Kuva: Nina Sivén