Leiki ja liiku -toiminta on alkanut Leppävaarassa

4.9.2023 4.45
Kuvassa näkyy Leiki ja liiku -logo. Logo on pinkki ympyrä ja siinä on kaksi keltaista ketun tapaista eläintä. Toinen eläin on oikein päin ja toinen pää alas päin.

Leiki ja liiku -toiminnassa Leppävaaran alueen lähes tuhat 5–6-vuotiasta lasta osallistuu ohjattuihin liikuntahetkiin osana päiväkotien säännöllistä ohjelmaa. Leiki ja liiku pilotti on alkanut 28.8. ja jatkuu toukokuuhun 38 viikon ajan.

Toiminta järjestetään uudessa monilajihalli Kameleontenissa Leppävaaran urheilupuistossa. Ryhmät osallistuvat toimintaan säännöllisesti joko kerran viikossa tai joka toinen viikko.

Lapset harjoittelevat motorisia taitoja monipuolisilla liikuntaradoilla. Leiki ja liiku -pilotin tavoitteena onkin lisätä päiväkoti-ikäisten lasten liikkumista ilon kautta. Toimintaa ohjaavat lapsiryhmien omat opettajat yhdessä Espoon Telinetaitureiden ohjaajien kanssa.

Toiminnan toteuttavat yhteistyössä Espoon kaupungin Liikunta ja urheilu, suomen- ja ruotsinkielinen varhaiskasvatus sekä liikuntaseura Espoon Telinetaiturit. Kaikki osapuolet ovat innoissaan toiminnasta ja sitoutuneet siihen ennakkoluulottomasti.

”On upeaa ja palkitsevaa, että olemme saaneet toiminnan käyntiin. Mallimme luo valtavalle määrälle lapsia yhdenvertaiset mahdollisuudet liikkua ja innostua liikkumisesta. Yhteistyö tuo tuloksia, kiitos kuuluu kaikille osapuolille”, kertoo Espoon liikuntajohtaja Martti Merra.

Inspiraatio Leiki ja liiku -toimintaan on löytynyt Tanskasta

Leiki ja liiku -toimintamalli on tuotu Espooseen Tanskan Kögestä, jossa samankaltaista toimintaa on toteutettu jo yhdeksän vuoden ajan. Kaikki Kögen varhaiskasvatusikäiset lapset eli 0–6-vuotiaat osallistuvat säännöllisesti toimintaan. Siellä Leiki ja liiku on kiinteä osa varhaiskasvatuksen arkea.

Espoon kaupungin ja Espoon Telinetaitureiden edustajat vierailivat Kögessä viime keväänä. Kögessä toiminnasta on saatu paljon hyviä tuloksia. Lasten fyysiset ja motoriset taidot ovat kehittyneet, mutta sen lisäksi lapset ovat oppineet tärkeitä sosiaalisia taitoja. Myös valmiudet oppimiseen ovat parantuneet.

Jos Leiki ja liiku kiinnostaa, kysy lisätietoja!

Liikuntajohtaja Martti Merra (+358 43 8249586, martti.merra@espoo.fi)

liikuntapäällikkö Marianne Uppa (+358 46 8771973, marianne.uppa@espoo.fi)

Leppävaara