Espoon festivaalikesä huipentuu Espoo-päivään

24.8.2023 9.33Päivitetty: 24.8.2023 13.43
Ihmisiä istumassa aurinkoisessa säässä pitkän ruokapöydän ääressä mansikoita syömässä.
Kuva: Jussi Hellsten

Espoon festivaali- ja tapahtumakesä päättyy koko kaupungin yhteisölliseen kaupunkijuhlaan, Espoo-päivään, 25.-26.8.2023. Kaikille avoin ja maksuton juhlapäivä on espoolaisten yhteisin voimin tehty. Sen toteuttamisessa ovat mukana niin asukkaat, yhteisöt, yritykset kuin kaupungin eri yksiköt.

Espoo-päivän osallisuutta sekä laajempaa kaupungin tapahtumallisuutta edistää osaltaan Tapahtumien yhteisöllinen Espoo -ohjelma. Se on muun muassa sujuvoittanut tapahtumien lupaprosesseja ja tiedon kulkua eri viranomaisten välillä. Tämä on helpottanut uusien tapahtumien rantautumista Espooseen. Ohjelman tukemana on myös rakennettu sivusto, kaupunkitapahtumatespoo.fi(ulkoinen linkki), joka kokoaa yhteen tapahtumajärjestämiseen tarvittavan tiedon.

Osana ohjelmatyötä on kuultu asukasyhdistysten ja toimijoiden ideoita Espoo-päivän uudistamiseksi. Työn tuloksena Espoo-päivässä toteutuvat muun muassa Karhusuon Siltatanssit, Mimmit peinttaa - katutaidetyöpaja Matinkylän uimarannalla sekä taiteilija Greta Muurin espoolaiskouluille suunnittelema ”Festarirastit”. Uutta on myös markkinointia vahvistava Espoo-päivän suora radiolähetys, joka lähetetään Tapiolan Kupla-klubilta lauantaina 26.8. kello 12–15 Radio Helsingin kanavalla.

”Olen todella iloinen Tapahtumien yhteisöllinen Espoo -ohjelman konkreettisista saavutuksista. Poikkihallinnollisen yhteistyön vaikuttavuus on selkeästi kasvanut, verkostot ovat laajentuneet ja tapahtumien määrä lisääntynyt. Työ näkyy myös kasvavina yhteydenottoina tapahtumajärjestäjien suunnalta. Tervetuloa espoolaisten omaan kaupunkijuhlaan nauttimaan tapahtumakesän huipennuksesta”, iloitsee tapahtumapäällikkö Lea Rintala.

”Espoo-päivä on ansainnut paikkansa espoolaisten omana kaupunkijuhlana. Tapahtumat ovat alusta kohtaamisille. Tapahtumien yhteisöllinen Espoo -ohjelmaryhmä haluaa edistää Espoon elävöittämistä tapahtumien keinoin sekä madaltaa kynnystä tehdä ja osallistua tapahtumiin. Tervetuloa Espoo-päivän tapahtumiin”, toivottaa ohjelman puheenjohtaja Joel Vanhanen.

espoopäivä.fi(ulkoinen linkki)

Tapahtumien yhteisöllinen Espoo -ohjelma

  • Kaupunkitapahtumat Espoo