Opi vetämään keskusteluja - kaikille avoimet Erätauko-dialogikoulutukset jatkuvat 

7.6.2023 6.19Päivitetty: 8.8.2023 11.03

Haluatko oppia mahdollistamaan rakentavia keskusteluita, joiden myötä osallistujat ymmärtävät keskustelun aiheesta, toisistaan ja itsestään jotain uutta? Ja oppia samalla itsekin paremmaksi keskustelijaksi? Erätauko on tapa käynnistää ja käydä rakentavaa yhteiskunnallista keskustelua – mahdollisuus pysähtyä ja harkita asioita rauhassa. 

Erätauon avulla voit tuoda eri lähtökohdista tulevia ihmisiä käymään tasavertaista keskustelua ja saat mukaan myös heidät, jotka herkästi jäävät keskusteluiden ulkopuolelle. Menetelmä on Sitran kehittämä.  

Espoo järjestää asukkaille ja henkilöstölle avoimia, maksuttomia koulutuksia Erätauko-dialogien vetämiseen eli fasilitointiin. Erätauko-dialogi on ohjattu keskustelu, joka sopii yhtä hyvin organisaation sisäisiin keskusteluihin, eri toimijoiden väliseen dialogiin, kuin keskusteluun keittiön pöydän ääressä. Menetelmä sisältää kattavan joukon työkaluja keskustelun suunnitteluun, ohjaukseen ja paketointiin. 

Espoon Erätauko-fasilitointikoulutus muodostuu kolmesta moduulista: 

  • Moduuli A (1 h 50 min) tutustuttaa dialogiin ja esittelee Erätauko-konseptin. Moduulin jälkeen tiedät, mihin tilanteisiin Erätauko-dialogi sopii ja miten voit järjestää keskustelun.  

  • Moduuli B (5 h) antaa valmiudet kokeilla Erätauko-dialogin fasilitoimista. 

  • Moduuli C (4 h) syventää ja laajentaa osaamista. Tämän jälkeen voit toimia Erätauko-keskustelun fasilitaattorina. 

Voit osallistua joko vain moduuliin A tai kaikkiin moduuleihin. A-moduulissa opit yleishyödyllistä tietoa dialogisuudesta ja Erätauko-menetelmästä, jota voit soveltaa arjen keskusteluissa kotona ja työpaikalla. 

Koulutusten tarkemmat ajat ja ilmoittautumislinkit alla. Osa koulutuksista toteutetaan lähi- ja osa etäkoulutuksina. Kuhunkin moduuliin kuuluu yksi koulutuskerta, eli valitse yksi sinulle sopiva päivä kustakin osiosta. Tervetuloa! 

Lisätietoja: osallisuus@espoo.fi 

Mikä Erätauko? - Erätauko (eratauko.fi)(ulkoinen linkki) 

Koulutusten ajankohdat ja ilmoittautuminen 

Moduuli A 

Moduuli B 

Moduuli C 

  • Osallistuminen
  • Kestävä kehitys