Kaitaan viimeiset ylioppilaat valmistuivat

4.6.2023 10.03
ylioppilaat ryhmäkuvassa tammen alla
Uudet ylioppilaat ryhmäkuvassa Martti Aihan taideteoksen allaKuva: Marjut Lindqvist

Kaitaan lukion viimeiset ylioppilaat painoivat ylioppilaslakit päähänsä lauantain ylioppilasjuhlassa. Valmistuneita oli tänä keväänä 81.

Ylioppilasjuhlissa kuultiin niin vanhemman, virka-apulaisrehtorin kuin ylioppilaankin puheet. Vanhempien puolesta juhlassa puhui Helsingin yliopiston dosentti Virve-Maria Toivonen. Toivonen muisteli nyt valmistuvien 12 vuoden koulutaivalta ja pohti puheessaan vanhempien muuttuvaa roolia lapsen kasvaessa.

-Nyt on aika päästää irti oman lapsen kädestä. Me luotamme siihen että te pärjäätte, luottakaa tekin, Toivonen kannusti valmistuvia.

Toivonen muistutti ylioppilaita myös siitä, että vaikka maailma vaatii oikeita valintoja ja nopeaa valmistumista, vääriä päätöksiä ei pidä pelätä ja niistä voi seurata jotakin hyvää.

Juhlapuheen tilaisuudessa piti apulaisrehtori Anni Pajari-Talasniemi. Hän pohti juhlapuheessaan sivistystä ja sitä, miten lukio on vasta alku uuden oppimiselle, joka jatkuu läpi elämän.

Ylioppilaan puheen piti ylioppilas Henri Hakala. Hakala muisteli puheessaan menneitä kouluvuosia ja ikäluokkaa yhdistäneitä kokemuksia, kuten etäkoulua, vanhojen päivää ja penkkareita.

Kun Hakala kolme vuotta sitten aloitti opintonsa Kaitaan lukiossa, hän kertoi pelänneensä ensin, onko opiskelu kovin raskasta ja saako hän kavereita. Pelot osoittautuivat onneksi nopeasti turhiksi.

-Kaitaa on tuntunut kuin toiselta kodilta. Toivottavasti sama lämmin yhteishenki säilyy Matinkylän lukiossa, Hakala kiitteli.

Ylioppilaiden lakituksen ja todistusten jaon jälkeen juhla päättyi opettajien ja ylioppilaiden läheisten onnitteluihin.

Teksti: Jenni Harra

 

 

Tänä keväänä valmistuneet jäävät lukion viimeisiksi ylioppilaiksi. Kaitaan lukion toiminta päättyy ja elokuussa aloittaa toimintansa uusi Matinkylän lukio.Kuva: Jenni Harra
  • Kaitaan lukio
Espoonlahti