Eyliläiset esittelivät ylpeinä omia taustojaan kulttuuripäivänä!

1.6.2023 19.45
Tytöt istuvat lavan reunassa omien kulttuurien asussa, katsovat toisiinsa ja nauravat.
Kuva: EYL:n viestintätiimi.

Espoon Yhteislyseossa vietettiin aivan mahtava kulttuuripäivä 16.5, joka oli täysin opiskelijoiden vastuulla. Opiskelijat saivat siis suunnitella sen kokonaan itse, mikä johti EYL:n parhaaseen kulttuuripäivään tähän menneessä! Emme voisi olla yhtään enemmän tyytyväisiä kouluyhteisöömme.

Monet oppilaat aloittivat järjestelyt kulttuuripäivää varten hyvissä ajoin. Koulullemme tehtiin todella erikoisia ja kauniita julisteita, jotia oli kaikkialla koulua. Opiskelijat myös ripustivat lippuja ympäri koulua. Kulttuuripäivän järjestämiseen osallistui OPKH:n jäseniä ja monia muita innokkaita oppilaita. Meillä oli koko päivän esillä hyvää ruokaa ja hyvää musiikkia kaikkialta maailmaa. Tunnelma oli koko päivän katossa! 

Päivä alkoi jo aamulla ruuan kimpussa. Kosovon pöytä tarjosi meille todella makeita bobica nimisiä suklaapalloja, jotka sulivat kaikkien suussa. Turkin pöytä vei kaikkien sydämet erittäin makealla baklava leivoksella. Kurdistanin pöytä tarjosi meille fasolia kanalla ja erittäin hyvin maustettua riisiä. Arabian pöytä tarjosi meille vielä todella hyvän makuisia dolmaa. Afrikan pöytä oli tuonut meille jaettavaksi plantains jotka olivat päivän päätteeksi kadonnut kokonaan!

Opiskelijat olivat tuoneet esille ruokia ja esineitä, jotka edustivat heidät kulttuuria. Heti ensimmäisellä välitunnilla opiskelijat parveilivat maistelemassa ruokia ja olivat kiinnostuneita kulttuuripöydistä. Ruoka jota oli tarjolla olikin mahdottoman hyvää. 

EYL on tunnettu siitä, että olemme koulu, jossa on monenlaisia ihmisiä eri taustoista.  Monikulttuurisuus näkyi hyvin esillä olevissa pöydissä. Meillä oli mm. Suomen piste, Viron piste, Afghanin piste, Somalian piste, Japanin piste, Kurdistanin piste, Pohjois-Afrikan piste, Kosovon piste, Turkin piste ja vielä Tunisian piste. Kaikki eivät tyytyneet edustamaan maataan vain ruualla vain esimerkiksi meidän todella lahjakkaat tanssijat Ino Tansaniasta, Jordana Kongosta ja Mira Nigeriasta esittivät pienen tanssiesityksen koko koululle. Tanssiesityksellä oli energiaa ja sai koko koulun taputtamaan sen päätteeksi todella lujaa!

“Oli kiva esiiintyä ja edustaa meidän kulttuuria koulussamme!” Sanoo Mira. 

Ruoka välitunnilla saimme kuulla Siiriltä lyhyeen ja kiinnostavan puheen suomalaisesta kulttuurista. Siiri kertoi saamelaisten asemasta Suomessa ja niiden historiasta. Voit katsoa vaikuttavan puheen koulumme YouTube-kanavalta(ulkoinen linkki). Viimeiseksi Siiri iloisesti kannusti kaikkia olemaan ylpeitä omasta kulttuuristaan. 

Iltapäivällä nostettiin vielä lisää tunnelmaa musiikilla ja tanssilla. Näimme paljon erilaisia tansseja eri maailmasta kuten afrodance, kosovolaista vallea ja Kurdilaisija tansseja. Fiilis koko päivän aikana oli aivan uskomaton! On todella mahtavaa nähdä miten EYL:issä uskalletaan ilmaista itseään, omaa kulttuuria ja erilaisuutta. 

Linda Misimi / EYL:n viestintätiimi

 

 

  • EYL
Leppävaara