Senioripaku piristää jälleen espoolaisten ikäihmisten kesää

8.5.2023 6.07
Ryhmä Senioripakun Mummodiskon hymyileviä osallistujia.
Kuva: Vessi Hämäläinen / Espoon kaupunki

Senioripaku kiertää jälleen ympäri Espoota kesällä 2023 ja tuo kulttuurin ja liikunnan iloa ikäihmisten arkeen.

Espoon Senioripaku aloittaa toimintansa toukokuussa ja ilahduttaa joka tiistai ikäihmisiä ja heidän läheisiään.

Ohjelmaan kuuluu esimerkiksi musiikkia, runoja, kuvataidetta, teatteria, ohjattua liikuntaa sekä neuvontaa. Tämän kauden uutuutena ovat sirkustyöpajat. Ikäihmiset pääsevät esityksen jälkeen kokeilemaan sirkusvälineitä ammattilaisten turvallisessa seurassa.

”Ihan huippua, että meillä on samaan aikaan menossa etsivän kulttuurisen vanhustyön jatkohanke. Sen myötä olemme voineet hankkia myös sirkusesityksiä ja -työpajoja Senioripakun pysäkeille,” erityisasiantuntija Elina Pulli Espoon kaupungin kulttuuripalveluista kertoo.

Ohjelma on osallistujille ilmaista, ja tapahtumat järjestetään helposti saavutettavissa kohteissa. Senioripakun toiminta on suunnattu erityisesti niille, jotka eivät ole vielä löytäneet mielekästä tekemistä.

”Vastaanotto tälle tekemiselle on ollut vahvasti positiivista, mutta yhdistäminen totuttuun palvelumalliin kaipaa vielä hiomista. Tällä kaudella pysäkkejä ja toimintaa on suunniteltu tiiviimmin yhteistyössä ikäihmisten ja järjestötoimijoiden kanssa”, liikuntasuunnittelija Esa Yletyinen Espoon kaupungin liikuntapalveluista sanoo.

Senioripakun toimintaa toteuttavat yhdessä Espoon kaupungin liikunta- ja kulttuuripalvelut, Länsi Uudenmaan hyvinvointialue sekä espoolaiset järjestöt ja vapaaehtoistoimijat. Yhteistyön ansiosta Senioripaku pystyy tarjoamaan asiakkailleen monipuolista toimintaa pysäkeillä ja lisäämään hyvinvointia ikäihmisten arjessa.

”Yhteistyö hyvinvointialueen tuottamien ikääntyneiden palvelujen ja kunnan järjestämän ikääntyneiden hyvinvointia edistävän toiminnan välillä on merkityksellistä. Hienoa, että meillä on näin konkreettinen ja monipuolinen yhdessä tekemisen ja asiakkaiden kohtaamisen muoto. Kun tunnetaan ja osataan toimia yhdessä, voidaan luoda jatkossakin vaikuttavia toimintatapoja ja mielenkiintoisia kokeiluja”, ikääntyneiden palveluohjaaja Elina Kvist Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelta sanoo.

Senioripaku on osa Espoon kaupungin poikkihallinnollista Hyvinvoiva Espoo -ohjelmaa. Senioripakun pysäkit julkaistaan verkossa www.espoo.fi/senioripaku.

  • Asiointi
Koko Espoo