Konsernijaoston päätöksiä 15.5.2023

15.5.2023 7.31

Kaupunginhallituksen konsernijaosto merkitsi tammi-maaliskuun 2023 konserniraportin tiedoksi.

Konserniraportti tammi-maaliskuu 2023 sisältää Espoo-konsernin merkittävimpien yhteisöjen talouteen ja toimintaan liittyvät olennaiset tiedot Espoon valtuuston asettamien tulostavoitteiden näkökulmasta.

Konsernijaosto päätti ehdottaa, että kaupunginhallitus hyväksyy lisäyksen Länsimetro Oy:n osakassopimukseen. Lisäys koskee Sammalvuoren varikkoa, joka on tarkoituksenmukaista yhtiöittää omaksi tytäryhtiökseen, jonka omistajaksi yhtiöittämisen jälkeen tulee Länsimetro Oy.

Kaupunginhallituksen konsernijaosto päätti ehdottaa, että kaupunginhallitus päättää ainoana osakkeenomistajana perustaa Finnoon Pysäköinti II Oy -nimisen osakeyhtiön. Pysäköintiyhtiön on tarkoitus toteuttaa lainvoimaiselle Finnoo-Djubsundsbäcken asemakaava-alueelle tuleva pysäköintilaitos, johon tullaan osoittamaan asemakaavan länsiosan asuinkerrostalojen pysäköinti. Kaavamääräysten ja ennustetun asuntomäärän mukaan alueelle tarvitaan asuntorakentamiseen 230-320 kappaletta pysäköintipaikkoja. Kaupunki on alueen maanomistajana toteuttamassa kaavan edellyttämää pysäköintijärjestelyä nyt perustettavalla pysäköintiyhtiöllä. Kaupunki tulee myymään pysäköintiyhtiön osakkeita samassa yhteydessä, kun se luovuttaa alueen AK-tontteja kehitettäväksi. Kaupunki tulee näin luopuman kaikista pysäköintiyhtiön osakkeista alueen kehittyessä. 

Konsernijaosto nimesi edustajat ja antoi toimintaohjeet Länsimetro Oy:n varsinaiseen yhtiökokoukseen, Helsingin seudun ympäristöpalvelut-kuntayhtymän (HSY) yhtymäkokoukseen ja Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän (HSL) yhtymäkokoukseen ja Laurea-ammattikorkeakoulu Oy:n varsinaiseen yhtiökokoukseen.

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat(ulkoinen linkki, avautuu uuteen ikkunaan)

  • Kaupunginhallitus