Kaitaan lukio osallistui YK:n mallikokoukseen Virossa

2.5.2023 10.36Päivitetty: 25.5.2023 5.51
opiskelijajoukko kuvassa juhlasalissa
EstMUN2023-tapahtuman osallistujat yhteiskuvassa avajaispäivänä

Joukko Kaitaan lukion opiskelijoita osallistui Viron Kehtnassa 27.-30.5. pidettyyn EstMUN2023-tapahtumaan. Kaitaan lukio oli ainoa mukana ollut suomalaislukio. Muut osallistujat tulivat Virosta, Latviasta, Liettuasta ja Ukrainasta.

Vuosittain toteutettava nelipäiväinen Estonian Model United Nations -tapahtuma on nuorille suunnattu roolipeli, joka perehdyttää heidät YK:n työskentelyyn ja eri komiteoiden tavoitteisiin. Kaitaan lukio oli mukana nyt ensimmäistä kertaa.

Tapahtumassa opiskelijat jaettiin komiteoihin ja heille arvottiin maa, jonka delegaatioon he tapahtuman ajan kuuluivat. Opiskelijat edustivat omalle kohdalle osunutta maata ja harjoittelivat YK:n periaatteiden mukaisia kokouskäytäntöjä, kuten sopivaa sanastoa, puhutteluja ja äänestämistä. Kaitaalaisia oli mukana YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n ja Kansainvälisen tuomioistuimen ICJ:n istunnoissa. 

Opiskelijoille ja oppilaitoksille mallikokous tarjosi hyvät mahdollisuudet verkostoitua mutta myös tutustua toisiin osallistujiin ja viettää vapaa-aikaa yhdessä.

Kehtnan ammatillinen oppilaitos tarjosi tilansa ja läheisen opiskelija-asuntolan kokoustajien käyttöön. Tapahtuman kustannuksiin osallistuvat myös kansalaisjärjestö Mundo, Viron ulkoministeriö, British Council ja YK-järjestöt.

https://yhteinenitameri.wordpress.com/2023/04/30/kaitaan-lukio-mukana-ykn-mallikokouksessa-viron-kehtnassa-27-30-4-2023/(ulkoinen linkki)

Kansainvälinen tuomioistuin ICJ käsitteli tapahtumassa Etelä-Kiinan meren aluekiistaa
  • Kaitaan lukio
Espoonlahti