Asukkaat olivat tyytyväisiä Nupurinrannan kaavan suunnitelmiin, myös lähialueen muut suunnitelmat kiinnostivat keskusteluissa

29.5.2023 11.39
Kuvassa Nupurinrannan vastuuvalmistelija, arkkitehti Sonja Sahlsten
Kuvassa Nupurinrannan kaavan vastuuvalmistelija, arkkitehti Sonja Sahlsten.Kuva: Espoon kaupunki

Kaupunkisuunnittelukeskus järjesti Nupurinrannan kaavamuutoksesta asukastilaisuuden 25.5. 2023. Tilaisuudessa vastuuvalmistelija, arkkitehti Sonja Sahlsten, aluearkkitehti Outi Reitmaa ja suunnitteluinsinööri Ida Lehmus kertoivat valmisteluvaiheessa olevasta kaavasta.

Maanomistaja suunnittelee Nupurinjärven rannalle pientaloasumista nykyisen asemakaavan mukaisten saunapalveluiden sijasta. Alue sijaitsee Nupurin kaupunginosassa rakenteilla olevan Nupurinkartanon pientaloalueen länsireunassa.

Tässä on Sonja Sahlstenin lyhyt haastattelu tilaisuuden jälkeen.

Mitkä asiat Nupurinrannan kaavamuutoksessa kiinnostivat eniten asukkaita?

Tilaisuudessa piipahtaneita osallistujia kiinnosti kuulla tarkemmin, mitä alueelle on suunnitteilla. Keskustelussa asukkaat tiedustelivat myös, pysyyhän Nupurinjärven rannan puistoalue edelleen rakentamattomana. Keskusteluissa todettiin, että esitetty suunnitelma vaikutti hyvältä eikä herättänyt huolenaiheita naapuruston kannalta. Tilaisuuden tunnelma oli rauhallinen ja leppoisa. Pitempään alueella asuneet kertoivat myös muistojaan alueen aiemmista vaiheista, jolloin Nupurinkartanon asuinalue oli vielä motellialuetta.

Asukkaat kyselivät myös lähialueen muista suunnitelmista, erityisesti Nupurinkallion asemakaava, Ämmässuon tuulivoimahanke ja alueen liikennehankkeet kiinnostivat.

Tutustu Nupurinrannan materiaaleihin ja kaavan aineistoihin

Nupurinrannan valmisteluvaiheen materiaalit löytyvät verkkosivuilta. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ja valmisteluaineisto on nähtävillä 15.5.-14.6.2023 välisenä aikana, jolloin voi jättää mielipiteen. Ohjeet mielipiteen jättämiseen löytyvät verkkosivuilta. Kaavaehdotus valmistuu arviolta talvella 2024.

Kaavatyön edistymisestä tiedotetaan kaavahankkeen verkkosivuilla ja Espoon kaupungin kaavakuulutuksissa. Jos haluat sähköpostiisi tiedon, kun kaava etenee, voit tilata säännöllisesti ilmestyvän Vaikuta nyt -uutiskirjeemme.

  • Osallistuminen
  • Kaupunkikehitys
Espoon keskus