Amerikkalaisen perinnelaulun huippuyhtye Windborne ensivierailulle Suomeen marraskuussa

29.5.2023 5.26

Yksi 20-vuotista taivaltaan juhlivan Sellosalin syyskauden kansainvälisistä huippuvierailuista on yhdysvaltalaisen lauluyhtyeen Windbornen konsertti 8. marraskuuta. Ilta toteutetaan osana Etnosoi!-festivaalin ohjelmaa, festivaalin ja Sellosalin yhteistuotantona.

Stemmalaulun amerikkalaisen perinteen vahvoista osaajista koostuva nelihenkinen Windborne hurmasi eurooppalaiset musiikkiammattilaiset WOMEX-tapahtumassa lokakuussa 2022. Windbornen lauluissa kuuluu tradition vankka tuntemus ja kunnioitus, ja kuulaanpuhtaita lauluharmonioita maustavat perinnesoittimet kuten banjo ja pyykkilauta. Emotionaalisesti vahvaan, koskettavaan stemmalauluun yhdistyvät kantaaottavat tekstit: Windborne on tuonut ohjelmistoonsa muun muassa luonnonsuojeluaiheisia ja työväenliikkeen lauluja, kuten legendaarisen kaivosmiesten laulun "Which side are you on". Windbornen jäsenet ovat Lauren Breunig, Jeremy Carter-Gordon, Lynn Rowan ja Will Rowan.

Illan avaa iranilainen multi-instrumentalisti Mehrnoosh Zolfaghari, jonka pääinstrumentti on perinteinen persialainen kielisoitin santoor. Viime vuosien aikana Mehrnoosh Zolfaghari on keskittynyt moderniin nykymusiikkiin, joka onkin noussut yhdeksi hänen tärkeimmistä kiinnostuksenkohteistaan. Tämä on johtanut useisiin projekteihin ja sävellyksiin, jotka yhdistävät elektronisia ääniä santoorin soittoon.

Ke 8.11.2023 klo 19 Sellosali
Etnosoi!-festivaali: Windborne (US) + Mehrnoosh Zolfaghari (IRI)

Liput 27/22 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €), lippu.fi(ulkoinen linkki)

Sellosali, Soittoniekanaukio 1 A, 02600 Espoo

 

  • Sellosali
Leppävaara