Kaitaan lukiolle jätettiin jäähyväiset

25.4.2023 12.01
opiskelijoita koulun pihalla odottamassa lipun nostoa salkoon
Opiskelijat osallistuivat jäähyväistilaisuuteen lukion pihalla.Kuva: Marjut Lindqvist

Kaitaan lukiolla vietettiin tiistaina kuoppajaisia. Jäähyväiset jätettiin Kaitaan lukiolle, jonka toiminta päättyy kesällä. Elokuun alussa aloittaa uusi Matinkylän lukio.

Kuoppajaisten ajaksi lukion opiskelijat ja henkilökunta kokoontuivat lukion pihalle seuraamaan juhlallisuuksia. Juhlatilaisuudessa Kaitaan lukion lippu laskettiin puolitankoon lukion muistoksi ja opiskelijat saivat laskea kukkatervehdyksen Kaitaan lukion arkulle. Tilaisuudessa kuultiin myös musiikkia. Nykyisten opiskelijoiden lisäksi juhla oli houkutellut paikalle jonkun verran jo valmistuneita opiskelijoita.

Juhlapuheen kuoppajaisissa piti rehtori Harri Henttonen. Juhlapuheessaan Henttonen muisteli lukion alkutaivalta. Kaitaan lukio perustettiin vuonna 1966, jolloin se tunnettiin Vapaaniemen yhteiskouluna. Lukio toimi ensimmäiset vuodet Nöykkiön kansakoulun tiloissa alivuokralaisena, kunnes Kaitaan koulurakennus valmistui vuonna 1970 ja lukio muutti nykyisiin tiloihin. 

Alkuvuosina koulurakennus oli hyvin täynnä ja luokkakoot isoja, sillä opiskelijoita oli yli 1000. Nykyisin Kaitaan lukiossa opiskelee noin 850 lukiolaista ja yläkoululaista.

Vuosien aikana lukio on ollut monessa mukana. Unesco-lukio on kunnostautunut kansainvälisessä yhteistyössä, ja kuvataidepainotustakin on Kaitaalla tarjottu yli 40 vuoden ajan. Monen lukiolaisen mieleen ovat lukiovuosista jääneet erilaiset opintomatkat. Ylioppilaita Kaitaan lukiosta on vuosien varrella valmistunut noin 4000.

Tilaisuuden päätteeksi katse suunnattiin jo kohti tulevaa ja uutta lukiota.

-Matka kohti tulevaa jatkuu. Uusi lukiorakennus ja sen erinomainen sijainti tulevat antamaan merkittäviä mahdollisuuksia lukiokoulutuksen toteuttamiselle tulevaisuudessa, Henttonen puhui.

Teksti: Jenni Harra

 

Aikaisemmin valmistuneet opiskelijat saapuivat lukion jäähyväistilaisuuteen.Kuva: Heljä Renfors
  • Kaitaan lukio
Espoonlahti