Tila- ja asuntojaosto hyväksyi Tilapalvelut-liikelaitoksen tilinpäätöksen 2022

20.3.2023 8.56Päivitetty: 20.3.2023 9.55

Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto hyväksyi Tilapalvelut-liikelaitoksen vuoden 2022 tilinpäätöksen sekä käyttösuunnitelman vuodelle 2023 käyttötalouden osalta.

Vuoden 2023 käyttösuunnitelma käyttötalouden osalta hyväksyttiin

Tila- ja asuntojaosto hyväksyi Tilapalvelut-liikelaitoksen käyttösuunnitelman vuodelle 2023 käyttötalouden osalta. Tulostavoite on talousarvion mukaisesti 18,895 miljoonaa euroa ylijäämäinen tulos ennen varauksia. Liikelaitoksen tulos on määritelty niin, että liikelaitoksen toiminnan menot katetaan toimitilavuokrilla sekä palvelumaksuilla.

Jaosto esittää Focus Mattlidenin hankesuunnitelman hyväksymistä

Jaosto esittää kaupunginhallitukselle, että valtuusto hyväksyy Focus Mattlidenin hankkeen hankesuunnitelman, joka käsittää Mattlidens skolcentrumin, Mattlidens daghemin korvaavan päiväkodin, Esbo Arbiksen ja koulun Kultursmedjanin yhteiskäyttötilat.

Tarkoitus on toteuttaa nykyisiä, huonokuntoisia ja epätarkoituksenmukaisia tiloja korvaava rakennushanke yhteistyöhankkeena Focus Mattlidenin kanssa. Focus Mattliden vastaa kohteen suunnittelusta, toteutuksesta ja rahoituksen järjestämisestä yhteistyötahojensa kanssa. Kohteen tuleva rahoittaja ja vuokranantaja täsmentyy myöhemmin.

Kameleonten Ab:lta vuokrataan sosiaali-, kuntosali- ja huoltotilat 20 vuodeksi

Jaosto päätti vuokrata Leppävaaran urheilupuistoon valmistuvasta Kameleonten Ab:n urheiluhallista sosiaali-, kuntosali- ja huoltotiloja yhteensä 678 neliömetriä. Vuokra-aika on 20 vuotta, alkaen 1.6.2023 ja päättyen 31.5.2043.

Vuokrattavat tilat tulevat palvelemaan muun muassa ison tekojään käyttäjiä, koulu- ja lukioluokkia, hiihtäjiä, jalkapalloilijoita, pesäpalloilijoita, lenkkeilijöitä sekä kuntosalin, leikkipaikan ja skeittialueen käyttäjiä.

Selostukset ajankohtaisista asioista

Jaosto kuuli selostukset seuraavista asioista:

1. Ajankohtaiset tila- ja sisäilma-asiat(ulkoinen linkki, avautuu uuteen ikkunaan)
2. Tila- ja asuntojaoston työohjelma vuodelle 2023

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat(ulkoinen linkki, avautuu uuteen ikkunaan)

  • Kaupunginhallitus