Tapiolan päiväkodin peruskorjaus alkaa

14.3.2023 7.49Päivitetty: 14.3.2023 8.40
Tapiolan päiväkoti
Kuva: Sanna Muje

Tapiolan suojellun päiväkotirakennuksen (os. Menninkäisentie 7) peruskorjaus alkaa maaliskuussa 2023. Päiväkoti toimii korjaustöiden ajan väistötiloissa Metsolan uudessa päiväkotirakennuksessa ja pääsee takaisin peruskorjattuihin tiloihinsa maaliskuussa 2024.

Peruskorjauksessa uusitaan kaksiosaisen päiväkotirakennuksen pinnat ja rakenteet sekä tekniikka nykyaikaisemmaksi. Tavoitteena on säilyttää 1950-luvun miljööseen kuuluva päiväkotirakennus tuoden samalla sen toiminnot nykyaikaan, rakennusajan vähäeleisyyttä kunnioittaen.

Tapiolassa keskeisellä paikalla sijaitseva rakennus on suojeltu sen kulttuurihistoriallisten sekä kaupunkikuvallisten arvojen vuoksi. Tämä on vaikuttanut ratkaisevasti päiväkodin peruskorjauksen suunnitteluun.

Tapiolan päiväkodin suojelumääräys koskee rakennuksen julkisivuja ja vesikattoja. Niiden korjaus- ja muutostöissä säilytetään rakennuksen ominaispiirteet sekä käytetään alkuperäisiä tai vastaavia materiaaleja ja värejä sekä rakentamistapoja.

Korjaustöiden suunnittelutöistä on vastannut Siren Arkkitehdit Oy ja pääurakoitsijana toimii LTR-Rakennus Oy. Hankkeen tämänhetkinen kustannusarvio on noin 3,15 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:

Teemu Keränen, rakennuttaja, teemu.keranen@espoo.fi, Tilapalvelut-liikelaitos, Espoon kaupunki

Tapiola