Moninaisuus ja nuoret artistitulokkaat loistavat Sellosalin konserttikeväässä

23.3.2023 13.14

Keväällä Sellosalissa esiintyvät 20.4. Knife Girl + Pambikallio, 5.5. F + Nelma U sekä 17.5. Elsi Sloan + Päivi Hirvonen. Konsertit ovat ikärajattomia.

Huhtikuun 20. päivänä esiintyvät yhteisillassa Knife Girl sekä Pambikallio. Knife Girl on 21-vuotiaan laulaja-lauluntekijä-tuottaja Lili Aslon musiikillinen alterego. Artistin debyytti-EP Metro (2021) saavutti paljon kiitosta etenkin kriitikoiden keskuudessa. Kappaleille ominaista ovat seikkailulliset, yllätykselliset äänimaisemat ja erityiset melodiset elementit. Syksyllä 2022 julkaistulla, mm. Helsingin Sanomien arvostelussa neljä tähteä saaneella Uniform-esikoisalbumillaan Knife Girl kiinnitti viimeistään suuren yleisön huomion. Transsukupuolisuus on läsnä Aslon arjessa, ja se kuullaan jatkossa myös Knife Girlin musiikissa: artisti kertoo työstävänsä albumia, jonka teemana ovat transition tuomat muutokset. 

Yksi viime vuoden seuratuimmista tulokkaista, Pambikallio julkaisi odotetun debyyttialbuminsa keväällä 2022. Pambikallio on hurmannut suomenkielisellä psykedeliapopillaan heti ensijulkaisuistaan lähtien. Yhtyeen unenomainen, pehmeä ja leikittelevä soundi kietoo kuulijan tiukasti verkkoonsa. Duona aloittanut yhtye kasvaa keikoille nelihenkiseksi bändiksi.

Toukokuun 5. päivänä Sellosalissa päästään nauttimaan F:n ja Nelma U:n yhteisillasta. F juhlistaa 30-vuotissyntymäpäiviään konserttikiertueella. Emma-palkittu monilahjakkuus sukelsi tuoreimmalla Jos-albumillaan (2022) syvemmälle r’n’b-ilmaisuun, pyrkien törmäyttämään lapsuuden suosikkigenreään ja millenium-estetiikkaa tämän päivän soundien kanssa. F on saanut erityisesti kiitosta sensuroimattomuudestaan ja kyvystään uudistaa kotimaisen hip hop -musiikin kenttää.

Illan avaava Nelma U on sekoitus internet-aikakauden outoutta ja perisuomalaista melankoliaa. Hän on tuottanut, sanoittanut ja äänittänyt itse suuren osan kappaleistaan. Vuonna 2020 julkaistu Nelma U, Vol 1 on kokonaisuus, jolta löytyy vaikutteita PMMP:n vanhasta tuotannosta aina hyperpoppiin asti. Viime vuonna julkaistu Nelma U, Vol 2 – Takaisin Kouluun jatkaa samalla linjalla valaisten uniikin artistin urakehitystä. 

Kansainvälisenä homo-, bi- ja transfobian vastaisena päivänä 17. toukokuuta Sellosalissa konsertoivat Päivi Hirvonen ja Elsi Sloan. Hirvosen vahva, syvä ääni kietoutuu juurevaan viuluun ja mystiseen jouhikkoon. Hänen toinen soololevynsä Kallio (2022) esittelee luomisvoimaisen musiikintekijän. Lavalla uusi musiikki kuullaan kaikkine musiikillisine kerroksineen ja harmonioineen, kun Hirvosen rinnalle liittyvät Tero Pajunen ja Mirva Ormin. Laulujen teemoissa käsitellään muun muassa lapsettomuutta, monisuhteisuutta, surua ja rakkautta. Hirvonen tuo ikiaikaiset tarinat ja suomalaisen tradition tähän päivään goottilaisella mystiikalla ja elokuvallisuudella maustettuina.  

Illan avaava Elsi Sloan on kovassa nosteessa oleva 22-vuotias notkea queer laulaja-lauluntekijä. Elsi on myös näyttelijä, Suomen ensimmäinen muunsukupuolinen Jussi-ehdokas ja harvinaisella tavalla ympäristöään havainnoiva lyyrikko. Elsi on esittänyt omaa musiikkiaan jo vuosia, ja keikat eivät koskaan ole sisaruksia keskenään. Debyyttialbumi Pakko muuttua julkaistiin helmikuussa 2023. Levyn musiikki ei ole sidottu genreihin vaan siltä löytyy ainakin räppiä, spoken wordia, folkia, garage-rockia sekä taidepoppia. Lavalla Elsin kanssa nähdään bassotaiteilija Saara Mänttäri.  

Konsertit ovat ikärajattomia.  

To 20.4. klo 19 Sellosali
Knife Girl + Pambikallio

Liput 22/18 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €), lippu.fi

Pe 5.5. klo 19 Sellosali
F - 30 + Nelma U

Liput 22/18 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €), lippu.fi

Ke 17.5. klo 19 Sellosali
Päivi Hirvonen + Elsi Sloan

Liput 20/15 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €), lippu.fi

 

Sellosali 
Soittoniekanaukio 1 A, Leppävaara, 02600 Espoo
PL 3161, 02070 Espoon kaupunki
www.sellosali.fi(ulkoinen linkki)

Facebook(ulkoinen linkki) | Twitter(ulkoinen linkki) | Instagram(ulkoinen linkki)

  • Sellosali
Leppävaara