Finnish AI Regionin lanseeraustilaisuus Helsingin yliopiston Tiedekulmassa 4.4.2023 klo 9–11

9.3.2023 6.25Päivitetty: 10.3.2023 11.01
Henkilö neonvalojen loisteessa puhelin kädessään. Kuvassa on tekoälykonsortio Fair EDIHin logo. Fair EDIH on EU:n rahoittama innovaatiohubi.

Finnish AI Region rakentaa Suomeen uuden tekoälyekosysteemin, joka vauhdittaa pienten ja keskisuurten yritysten liiketoimintaa tekoälyyn perustuvan automatisaation ja digitalisaation kautta.

Tule mukaan Helsingin yliopiston Tiedekulmassa 4.4.2023 klo 9–11 järjestettävään Finnish AI Regionin (FAIR) avaustilaisuuteen, jossa pääset tutustumaan uuden eurooppalaisen digitaalisen innovaatiohubin (EDIH) pk-yrityksille suunnattuihin laajoihin maksuttomiin palveluihin.

Euroopan unionin, Business Finlandin ja Helsingin kaupungin innovaatiorahaston rahoittama innovaatiohubi pyrkii nopeuttamaan tekoälyn laajamittaista käyttöönottoa pienissä ja keskisuurissa yrityksissä.

FAIRin teknologinen painopiste on tekoälyssä, mutta samalla se tarjoaa asiantuntemusta myös jatketun todellisuuden (XR), kyberturvallisuuden, rahoitushaun ja suurteholaskennan saralla. Palvelut ovat pk-yrityksille ensisijaisesti maksuttomia.

Tilaisuuden puhujina ovat työ- ja elinkeinoministeriön ylijohtaja Ilona Lundström, FAIRin johtaja Kalle Toivonen sekä Microsoftin Lukas Lundin. Tutustu lisää FAIRin palveluihin(ulkoinen linkki).

Tilaisuus on englanninkielinen.

Tilaisuuden ohjelma

  1. Avauspuheenvuoro tekoälyn merkityksestä liiketoiminnassa – Ilona Lundström, ylijohtaja TEM, Innovaatiot ja yritysrahoitus
  2. FAIRin palveluiden esittely – Kalle Toivonen, FAIR director, Helsingin kaupunki
  3. Generatiivisen tekoälyn soveltaminen liiketoiminnassa – Lukas Lundin, Microsoft, Azure Go-to market Manager
  4. Kysymykset ja verkostoituminen                            

Aika: tiistaina 4.4.2023 klo 9–11
Paikka: Tiedekulma (Helsingin yliopisto), Yliopistonkatu 4, 00100 Helsinki

Tilaisuus myös striimataan. Linkin saat ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittaudu FAIRin avaustilaisuuteen ennakkoon(ulkoinen linkki)

Yhteyshenkilö

Teemu Moilanen, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
teemu.moilanen@haaga-helia.fi
+358 40 5107317

Mikä ihmeen EDIH?

Eurooppalaiset digitaaliset innovaatiohubit (European Digital Innovation Hubs, EDIH) ovat osa EU:n uutta Digitaalinen Eurooppa -ohjelmaa. Ne toimivat digi-investointeja sekä erityisesti pk-yritysten digitalisaatiota vauhdittavina palvelukeskuksina.

Tavoitteena on saada uusia teknologioita nykyistä laajemmin ja nopeammin yritysten ja julkisten palveluiden käyttöön. EDIHit toimivat digi-investointeja sekä erityisesti yrityskentän, mutta myös julkisen sektorin digitalisaatiota vauhdittavina, voittoa tavoittelemattomina palvelukeskuksina.

Käytännössä EDIHit ovat konsortioita, joiden pohjalla on olemassa olevia organisaatioita ja sellaista toimintaa, joka tukee EDIH-konseptin mukaisia tavoitteita. Useimmiten itse EDIH-konsortio on kuitenkin uusi yhteenliittymä, joka tarjoaa uudenlaisen palvelukokonaisuuden. 

Euroopan laajuinen verkosto mahdollistaa sen, että asiakkaat voivat hakea itselleen sopivia, erikoistuneita palveluita koko Euroopasta. Vuosina 2021–2022 toteutetun korkeatasoisen kilpailun tuloksena Suomeen perustetaan neljä eurooppalaista innovaatiohubia.

Valinnat teki Euroopan komissio ulkoisten asiantuntijoiden tuella. 

FAIR – Finnish AI Region EDIHin muodostavat Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, Helsingin yliopisto, Aalto-yliopisto, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Metropolia ammattikorkeakoulu, CSC, KIRAHub, EIT Digital ja Enter Espoo. Konsortion tavoitteena on luoda Suomeen tekoälyn hyödyntämisen maailman johtava ekosysteemi, ja erityisesti nopeuttaa ja laajentaa tekoälyn käyttöönottoa pk-yrityksissä.

FAIR tarjoaa yrityksille huippuosaamista ja erilaisia tekoälyyn liittyviä palveluita testialustoista ja supertietokoneista 60 professorin ja tutkijaryhmän osaamispoolin. FAIR-innovaatiohubin palvelut jakautuvat kuuteen kategoriaan:

  • neuvontaan
  • osaamisen kehittämiseen
  • tuotteiden suunnitteluun
  • kokeilumahdollisuuksiin
  • rahoituksen hankinnan tukeen
  • verkostoitumiseen.

FAIRin toiminta kohdistuu erityisesti pk-yrityksiin. Palvelut ovat ensisijaisesti maksuttomia.