Etsimme tarinoita sukupuolivähemmistöön kuuluvien nuorten elämästä Espoon kaupungin nettisivuille

14.3.2023 13.25
Kuvituskuva sateenkaarinuorista

Kirjoita meille omasta elämästäsi, esimerkiksi koulusta, harrastuksista, ystävistä tai perheestä korkeintaan 1000 merkin mittainen tarina. Sen ei tarvitse liittyä mitenkään sukupuoleen, vaan etsimme nimenomaan tarinoita normaalista arjesta.

Hei alle 20-vuotias sukupuolivähemmistöön kuuluva nuori!

17.5. on kansainvälinen homo-, bi- ja transfobian vastainen päivä ja etsimme tarinoita sukupuolivähemmistöön kuuluvien nuorten elämästä Espoon kaupungin nettisivuille!

Kirjoita meille omasta elämästäsi, esimerkiksi koulusta, harrastuksista, ystävistä tai perheestä korkeintaan 1000 merkin mittainen tarina. Sen ei tarvitse liittyä mitenkään sukupuoleen, vaan etsimme nimenomaan tarinoita normaalista arjesta.

Jos heti ei tule mieleen mitään kirjoitettavaa, tässä muutamia apukysymyksiä: Onko sinulla ihana perhe, jonka kanssa on kiva puuhailla yhdessä asioita? Tai onko sinulla ystäväpiiri, jossa viihdyt ja jonka kanssa vietät aikaa? Minkälaista koulussa on? Onko siellä ihania opettajia ja muuta henkilökuntaa, onko sinulla paljon kavereita? Mitä harrastat ja miten viihdyt harrastuksissasi? Mistä unelmoit? Mitä haluaisit tehdä isona? Mistä olet onnellinen? Tai onko jotain, mikä mättää? Kärsitkö yksinäisyydestä tai kiusaamisesta? Miten sukupuolivähemmistöön kuuluminen vaikuttaa johonkin elämän osa-alueeseen?

Tarina voi olla siis mitä tahansa omaa elämää koskettavaa! Tarinat ovat anonyymeja, mutta nimimerkin jättämällä osallistut kymmenen (10) kahden leffalipun paketin arvontaan. Saajat ilmoitetaan 17.5. tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan sivuilla. Liput voi noutaa kertomalla nimimerkin osoitteesta Virastopiha 2 C, 02770 Espoo (vahtimestarit, vastaanotto).

Kirjoita yksin, yhdessä kaverin kanssa tai pyydä apua esimerkiksi nuoriso-ohjaajalta tai opettajalta ja lähetä korkeintaan 1000 merkin mittainen teksti linkistä, jonka löydät Espoon tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan sivuilta 15.4. 2023 mennessä,  

tai

jätä tekstisi paperisena kirjekuoressa sisäpostiin, esimerkiksi kirjastoissa, kouluissa & oppilaitoksissa, nuorisotiloilla:
Kaarina Salonen,
Konsernihallinto 
PL 12
02070 ESPOON KAUPUNKI

Aikataulu: 15.3.-15.4.2023 tekstien lähettäminen anonyymisti. Haaste on avoinna Espoon verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa ja mm. nuorisotiloilla.

Tarinoista kootaan kokonaisuus, niitä luetaan 17.5. päivän tilaisuudessa (myöhemmin aika ja paikka tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan sivuilla). Tarinoista on ajateltu kirjoitettavan otteita myös somekanaville ja espoo.fi-sivuille.  Tarinoita hyödynnetään tietolähteinä kaupungin toiminnan kehittämisessä.

Kiitos jo etukäteen!

Kutsu kirjoittamaan -nettilomake(ulkoinen linkki)

  • Kestävä kehitys
  • Espoo kaikille