Kevät Itämeren parissa

9.2.2023 11.53Päivitetty: 10.2.2023 8.48
opiskelijat tutkivat näytteitä laivan kannella
Mittauksia SaduriallaKuva: Tarjaleena Suontausta

Miltä kuulostaisi tarkastella Itämerta eri oppiaineiden näkökulmista ja viettää kevät Itämerta käsittelevien opintojaksojen parissa? Nyt sinulla on siihen mahdollisuus Kaitaan lukiossa, sillä opetustarjontaamme on tullut uusi opintojakso Itämeren riskit (GE08), jossa käsitellään Itämeren alueeseen kohdistuvia erilaisia riskitekijöitä. Opintojaksolla yhdistyvät niin maantieteen, biologian kuin yhteiskuntaopin teemat, joten poikkitieteellinen opintojakso sopii kaikkien näiden oppiaineiden yo-kirjoittajille.

GE08 täydentää Itämerta koskevaa opintotarjontaa, sillä biologian puolella on ollut jo pidempään erittäin suosittu opintojakso Itämeren ekologiaa (BI09). Opintojakso on suunnattu biologian kirjoittajille ja työkurssina pidettävä opintojakso järjestetään Tvärminnen eläintieteellisellä asemalla toukokuussa. Opintojaksot eivät poissulje toisiaan, vaan pikemminkin suosittelemme niiden molempien suorittamista. Edellä mainitut opintojaksot ovat pääsääntöisesti tarkoitettu lukion kakkosille. Tämän vuoden osalta BI09:n opiskelijat ovat jo valittu, joten ilmoittautuminen ensi vuoden opintojaksolle tapahtuu tänä keväänä. Sen sijaan GE08-opintojaksolla on vielä tilaa tämän kevään osalta.

Kirsikkana kakun päällä, lukiomme on mukana aktiivisesti myös Baltic Sea Project / yhteinen Itämeri-hankkeessa, jonka tarkoituksena on lisätä tietoisuutta Itämerestä ja siihen liittyvistä teemoista. BSP-hankkeeseen valitut opiskelijat koulutetaan Itämeri-lähettiläiksi ja koulutuksen jälkeen he voivat pitää erilaisia opetustuokioita yläkouluille ja lukioille, joiden avulla voidaan jakaa tietoisuutta Itämerta koskevista kysymyksistä. BSP-verkostossa myös sananmukaisesti verkostoidutaan muiden suomalaisten Unesco-lukioiden kanssa erilaisissa tapahtumissa. Lisäksi kansainvälistä yhteistyö ja opintomatkat kuuluvat BSP-projektin ytimeen. Tänä keväänä Itämeri-lähettiläät osallistuvat Seilin opintoretkeen toukokuussa ja syksyllä taas kansainväliseen Tanskan kokoukseen.

Edellä mainituista opintojaksoista ja valintojen tekemisestä voit kysyä lisää Henrikiltä ja Taijulta.

Itämeri-terveisin,

Henrik Helanne, maantieteen opettaja.

 

  • Kaitaan lukio
Espoonlahti