Espoo toimii kisaisäntänä yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa – Leppävaaran urheilustadion tarjoaa kisoille hyvät puitteet

20.2.2023 8.12Päivitetty: 20.2.2023 11.31
Kuvassa yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kisoihin osallistuvat urheilijat.
Urheilijat, jotka edustavat Suomea yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kilpailuissa heinäkuussa.

Kansainväliset kisat tuovat Espooseen kisaturisteja laajasti niin ympäri Suomen kuin maailmalta. Leppävaaran stadion on täysin uudistettu ja sinne on saatu muun muassa kansainvälisten standardien mukainen uusi pinnoite, uudet valot ja uusi hieno halli stadionin viereen. 

Kisoja voidaan pitää yhtenä osoituksena siitä, että Espoolla on vankka asema merkittävänä suomalaisena urheilu- ja tapahtumakaupunkina.

”Olemme ilolla ottaneet nämä kisat hoitaaksemme ja tukeaksemme”, Espoon kaupungin liikuntapäällikkö Jyrki Tuukkanen kertoo.

Espoon kaupungin tuella kisat pystytään järjestämään mahdollisimman urheilijalähtöisesti. Suunnitelmissa on esimerkiksi suomalaisurheilijoille oma Suomi-Lounge, jossa urheilijat voivat rentoutua ja viettää aikaa yhdessä.

Kisajärjestelyissä on ajateltu urheilutapahtuman vastuullisuutta ympäristön näkökulmasta, jotta se on kaupungin hiilineutraaliustavoitteen 2030 mukainen. Kisojen aikana metsäyhtiö UPM ja Espoon kaupunki tulevat istuttamaan taimia Leppävaaran urheilupuiston lähimetsiin. 

Espoon kaupungin liikuntapäällikkö näkee, että puun istutuksella sekä lasten ja nuorten liikuttamisella on paljon yhteistä.

”Taimi laitetaan maahan, ja sen jälkeen siitä pidetään huolta. Samalla lailla me kaupungilla istutamme liikunnallisia elämyksiä varhaiskasvatuksesta lähtien – ja kisoissa edustavat suomalaisurheilijat ovat kasvaneet samanlaista polkua pitkin”, Tuukkanen vertaa. 

Suomen edustusjoukkueen urheilujoille Tuukkasella on omat terveisensä.

”Tarvitsemme seurakentälle teidän kaltaisianne esimerkillisiä urheilijoita, jotka innostavat nuoria mukaan seuratoimintaan.”

Tervetuloa seuraamaan kansainvälisen tason huippu-urheilua 13.–16.7. Espooseen!