Ysiluokkalaiset tutustuivat lukioon 

20.1.2023 14.34Päivitetty: 24.1.2023 13.30
Tutorit esiintyvät lavalla ysiluokkalaisille.
Tutoreiden esityksessä kerrottiin monenlaista mielenkiintoista lukion aloituksesta, tapahtumista, hyvästä meiningistä sekä opetuksesta.Kuva: Kaitaan lukio

Torstaina 19. tammikuuta pidettiin uuden Matinkylän lukion esittelyiltapäivä ja joukko yhdeksäsluokkalaisia tuli tutustumaan lukioon ja lukio-opintoihin Kaitaalle. Opettajat olivat pystyttäneen juhlasaliin esittelypöytiä, joiden ääressä ysiluokkalaiset tapasivat eri aineiden opettajia ja tekivät pieniä oppiaineeseen liittyviä tehtäviä. Salissa oli herkkuja ja musiikkia. 

Esittelyiltapäivä jatkui esittelytilaisuudella, jossa rehtori Harri Henttonen esitteli uutta Matinkylän lukiota, opettajat kertoivat eri oppiaineiden opiskelusta ja tuutorit esittäytyivät.  

Ysiluokkalaisten joukossa kouluun tutustuivat myös Paulus Pietikäinen ja Juho-Matti Lähde. Paulus ja Juho-Matti ovat hakemassa Matinkylän lukioon, ja he ovat pistäneet sen ensimmäiseksi yhteishaussa. Perustelu lukion valitsemiseen on Matinkylän lukion mahtava sijainti, pojat kertoivat. 

Kaverukset Keiro Tammi, Oliver Kling ja Miki Räsänen kertoivat, että he ovat laittaneet Leppävaaran Omnian ensimmäiseksi hakukohteekseen, mutta tulivat silti tutustumaan Matinkylän lukioon. Keiro oli sitä mieltä, että hänen keskiarvonsa riittäisi kyllä myös Matinkylän lukioon. Keiroa kiinnostivat Matinkylän lukion uudet tilat ja hyvä sijainti. Pojat olivat vierailleet historian ständillä ja kertoivat, että tilaisuus oli mukava. 

Uuteen lukioon tutustuivat myös Iitu Soikkinen ja Maija Salomaa. Kumpikin on hakemassa Matinkylän lukioon hyvän sijainnin ja uuden rakennuksen takia. Iitu ja Maija eivät ole ehtineet tutustua itse Kaitaan lukion rakennukseen, jossa opetus vielä ensi syksyn ajan järjestetään. Iitu ja Maija ovat kuitenkin kuulleet positiivista palautetta Kaitaan lukiosta. 

Matinkylän lukion toinen esittelypäivä järjestetään ensi tiistaina Kaitaalla. 

Teksti: Olivia Pohjola, Kaitaan lukion viestintätiimi 

Maija Salosmaa ja Iitu Soikkinen tutustumassa Matinkylän lukioon.Kuva: Olivia Pohjola
Miki, Oliver ja KeiroKuva: Olivia Pohjola
Juho-Matti Lähde ja Paulus PietikäinenKuva: Olivia Pohjola
  • Kaitaan lukio
Espoonlahti