Ympäristöministeri Ohisalo tutustui kiertotalouden ratkaisuihin Kerassa

26.1.2023 8.38
Saara Hyrkkö, Pasi Laitala, Maria Ohisalo, Meri Löyttyniemi poseeraavat Keran halleilla muraalin edessä.
Espoolainen kansanedustaja Saara Hyrkkö, kestävän kehityksen johtaja Pasi Laitala, ympäristöministeri Maria Ohisalo sekä kestävä Espoo -ohjelman puheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu Meri Löyttyniemi keskustelivat Keran halleilla kaupunkien roolista kestävän kehityksen työssä.

Ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo vieraili Keran halleilla 25.1.2023 tutustuen paikalliseen yrittäjyyteen, Espoon kestävän kehityksen työhön sekä Keran kestäviin kaupunkikehityksen ratkaisuihin. Ohisalo kiitteli onnistunutta vierailua sekä Keraan luotua vaikuttavaa kokonaisuutta, jossa kestävät kaupunkiratkaisut konkretisoituvat. Vierailun aikana keskustelua herätti mm. rakentamisen kiertotalous sekä yritysten rooli kestävyyden edistämisessä.

Espoon kaupungin kestävän kehityksen johtaja Pasi Laitala sekä Kestävä Espoo -ohjelman puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Meri Löyttyniemi esittelivät Kera Hub -vierailutilassa kaupungin kunnianhimoisia ilmasto- ja kestävyystavoitteita: “Espoon tulee olla edelläkävijä kestävän tulevaisuuden rakentamisessa. Tämän onnistumiseen vaaditaan yhteistyötä kaupungin ja yritysten välillä, ja Kera on tästä loistava esimerkki”, Pasi Laitala totesi. Meri Löyttyniemi korosti konkreettisten päästövähennystoimien tärkeyttä sekä erityisesti Espoo-yhteisön roolia kestävyyden edistämisessä.  

Kierroksella Keran halleilla ministeri seurueineen tutustui alueen historiaan, hallien yritystoimintaan sekä Keran tulevaisuuden suunnitelmiin. “Keran hallit ja hallien ympäristössä tapahtuva tilojen väliaikais- ja loppukäyttö on vaikuttava esimerkki joustavasta tilojen käytöstä. Pääkaupunkiseudulla on paljon tyhjää tilaa, joka voisi palvella esimerkiksi erilaista start up- ja tuotantotoimintaa”, kertoi kierroksella mukana ollut kehittämispäällikkö Emmi Kauhanen. Kierroksen kruunasi kierros Keran halleilla sekä vierailu Silmusalaatin(ulkoinen linkki) tilalla, jota esitteli luomuviljelijä Samuli Laurikainen. Keran halleille on syntynyt urbaanin ruoantuottajien paikallinen keskittymä, jonka kasvun on mahdollistanut entisen logistiikkakeskuksen loppukäyttö.

 

Keran hallien kierroksen aikana tutustuttiin myös Suomen suurimpaan muraalikokoelmaan.

Kera on entinen teollisuusalue, johon on lähivuosien aikana rakentumassa asuntoja vähintään 14 000 asukkaalle. Alueen kehityksen aikana Kera toimii alustana hiilineutraalia kiertotaloutta edistäville piloteille ja kokeiluille. Uusiorakentamisen lisäksi alueen vanhojen rakennusten uusio- ja tilapäiskäyttöä edistetään. Uusi Kera rakennetaan kestävästi kiertotalouden periaatteiden mukaan suosien hiilineutraaleja ratkaisuja, jolloin alueen päästöt tulevat olemaan noin puolet vastaavan kokoista aluetta pienemmät.

  • Kestävä kehitys
  • Kaupunkikehitys
Leppävaara