Maailman ainoa uumajansaameksi esiintyvä artisti Sellosalissa

30.1.2023 7.40Päivitetty: 1.2.2023 8.12
Henkilö seisoo tunturimaisemassa.
Katarina BarrukKuva: Sara Berglund

Katarina Barruk nähdään Sellosalin lavalla keskiviikkona 8.2.2023.

Uumajansaamelainen laulaja-lauluntekijä Katarina Barruk on yksi tämän hetken kiinnostavimpia modernin saamelaismusiikin tekijöitä. Katarina Barrukin kirkas ääni, hurja joiku ja maalaileva improvisaatio yhdistyvät moderniin pop-rockiin intensiivisessä show’ssa. Katarina Barruk on esiintynyt aktiivisesti Ruotsin ja Norjan festivaalilavoilla vuodesta 2015, jolloin ilmestyi hänen debyyttialbuminsa Báruos.

Uumajansaame on UNESCO:n äärimmäisen uhanalaiseksi listaama saamelaiskieli, jonka puhujia on jäljellä vain muutama kymmen. Tekemällä musiikkia uumajansaameksi Katarina Barruk kutsuu yleisön osaksi omaa maailmaansa ja luo tilaa hengittää ja pysähtyä luonnon ja musiikin vuorovaikutuksen äärellä.

Saamelaisten kansallispäivää vietetään kansainvälisesti 6. helmikuuta. Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalvelut juhlistaa saamelaisten kansallispäivää Barrukin konsertin lisäksi myös Kannusalissa Wimme & Rinne- konsertilla 3.2.2023. Espoon kulttuurikeskuksessa liputetaan saamelaisten kansallispäivänä.

Lisätietoja Sellosalin konsertista(ulkoinen linkki).
Lisätietoja Kannusalin konsertista(ulkoinen linkki).  

Espoon keskusLeppävaara