KesätyöKeskiviikot, KesätyöMinimessut, korttikoulutukset, Kesä- ja Yrityssetelit - näin nuorisopalvelut tukee nuoria espoolaisia kesätyön haussa

16.1.2023 8.01Päivitetty: 16.1.2023 9.59
Mitä minun pitää tehdä? Millainen on hyvä CV? Miten selviän työhaastattelussa? Miten saan Kesäsetelin? Lisätietoa espoo.fi/nuoriespoo > Kesätyöt.

Espoon kaupungin nuorisopalveluiden tehtävä on tukea nuorten hyvinvointia erilaisissa elämäntilanteissa. Kesätyö on tärkeä osa nuoren elämää ja aktiivinen kesätyöhaku on jo käynnissä. Nuorisopalvelut tarjoaa tietoa ja tukea kesätyön hankkimiseen liittyen. Tammikuussa alkavat KesätyöKeskiviikot paneutuvat kesätyön hakuun liittyviin käytännön kysymyksiin ja asioihin. KesätyöMinimessut ja KesätyöKlinikat tukevat kesätyön haussa. Kesäseteli kannustaa yrityksiä ja yhteisöjä palkkaamaan nuoria kesätöihin, Nuori Espoo Yritysseteli taas kannustaa nuoria yrittäjyyteen.

KesätyöKeskiviikot - teematapahtumia kesätyön hakemisen tueksi

Ohjaamotalon KesätyöKeskiviikot koostuvat neljästä erillisestä verkkotapahtumasta, joiden teemat pyörivät kesätyöpaikan etsimisen ja hakemisen ympärillä tarjoten muun muassa vinkkejä CV:n tekoon ja työhaastatteluun. Ensimmäinen KesätyöKeskiviikko starttaa 18.1. aiheella: Minulle sopiva kesätyö? Miten pääsen alkuun kesätyön etsimisessä? Millainen työ minulle sopii ja mistä sellaisen löytää?

”KesätyöKeskiviikot -tapahtumasarja tarjoaa alle 30-vuotiaille espoolaisille käytännön vinkkejä kesätyön hakuun. Tapahtumat toteutetaan Ison Omenan palvelutorilla. Osaan toiminnoista on myös mahdollista osallistua verkon kautta. Tapahtumainfojen jälkeen nuorilla on mahdollisuus käydä henkilökohtaisia keskusteluja Ohjaamotalon ammattilaisen kanssa sekä esimerkiksi työstää workshop -työskentelyssä omaa CV:tä”, kertoo Ohjaamotalon päällikkö Tero Luukkonen. ”Ohjaamotalo tarjoaa myös ilmaisia korttikoulutuksia alle 30-vuotiaille espoolaisille. Kevään aikana järjestetään hygieniapassi-, työturvallisuuskortti-, anniskelupassi-, ikärajapassi- ja hätäensiapukoulutuksia. Lisäksi nuoret ovat aina tervetulleita Ohjaamotalon Starttipisteelle hoitamaan asioitaan, jotka sillä hetkellä ovat elämässä ajankohtaisia”, hän muistuttaa.

Lisätukea kesätyönhakuun KesätyöMinimessuilta ja Talviloman KesätyöKlinikoilta

KesätyöMinimessut alle 30- vuotiaille järjestetään 16.2. kello 14-18 Sellon kirjastossa. Tapahtumassa voi tavata messumuotoisesti eri työnantajia, jotka tarjoavat kesätyöpaikkoja. Lisäksi ohjelmassa on Diili-voittaja Sointu Borgin vinkit työhaastattelussa jännittämiseen. Voit myös päivittää CV:si tai saada muita vinkkejä kesätyön hakuun. 

Talvilomalla Ohjaamotalo järjestää Sellon, Ison Omenan, Entressen ja Lippulaivan kirjastoissa KesätyöKlinikat. Alle 18-vuotiaat nuoret voivat ma-pe kello 12-16 välillä tulla ilman ajanvarausta päivittämään CV:nsä tai pyytämään muuta apua kesätyön hakuun. 

"Viime vuonna havaitsimme, että erityisesti alaikäiset kesätyöntekijät löysivät Ohjaamotalon Starttipisteen palvelut. KesätyöKlinikoilla halusimme tuoda neuvontapalvelumme lähemmäs nuoria. Toivottavasti nuoret löytävät paikalle!" kertoo Ohjaamotalon suunnittelija Anu Mäkinen. 

Kesäsetelistä nostetta kesätyöllistymiseen

Nuorisopalvelut jakaa vuosittain Nuori Espoo Kesäseteleitä, joiden tarkoituksena on edistää espoolaisten nuorten työllistymistä kesän aikana. Tänä vuonna Kesäseteli on tarkoitettu kaikille vuosina 2004–2008 syntyneille espoolaisille nuorille. Kesäseteli toimii rohkaisevana kannustimena yritykselle palkata nuori kesätöihin. Espoon kaupunki maksaa 300 euroa työnantajalle, joka palkkaa espoolaisen nuoren töihin kesäsetelillä 1.5.–30.9. välisenä aikana. Kesäsetelit tulevat jakoon 6.2. ja ne jaetaan hakujärjestyksessä. Varmistettu kesätyöpaikka on Kesäsetelin saamisen edellytyksenä. Kesäseteliä voi hakea vain nuori itse. 

”Kesäsetelillä on jo pitkät perinteet ja ne ovat edistäneet nuorten kesän ajan työllistymistä. Suurimpia kesäsetelillä nuoria työllistäneitä tahoja ovat seurat ja järjestöt. Kesätyöseteliin liittyvää infoa voit kuulla myös 25.1. järjestettävässä KesätyöKeskiviikossa”, kertoo nuorisotyön koordinaattori Hanna Savilahti.

Nuori Espoo -yrityskoulutus vaihtoehtona perinteiselle kesätyölle

Mikäli yrittäjyys kiinnostaa, niin Nuori Espoo Yritysseteli ja 4H-yhdistyksen järjestämä Nuori Espoo -yrityskoulutus tarjoavat väylän yrittäjyyteen helposti ja ohjatusti. Maksuttoman yrityskoulutuksen tavoitteena on perustaa oma yritys ja kokeilla yrittäjyyttä harrastuksena. Koulutukseen osallistuvat saavat oman mentorin ja 300 euron Yrityssetelin yrityskokeilun käynnistämisen tueksi. Yrityskurssi on tarkoitettu 13–28-vuotiaille espoolaisille. Etusijalla ovat hakijat, joilla on jo yritysidea mielessään.

Espoon kaupungin kesätyöpaikat

Kesätöihin Espoon kaupungille? Espoon kaupunki tarjoaa kesätyöpaikan vuosittain noin 800 nuorelle. Kesätyöpaikkoja julkaistaan tammikuun lopusta alkaen ja uusia kesätyöhakuja avautuu pitkin kevättä. Espoon kaupunki on mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa.

Lisää tietoa ja vinkkejä kesätyön hakuun liittyen täältä

  • Lukiokoulutus
  • Perusopetus
  • Nuorisopalvelut
  • Työllisyys
  • Yrittäjyys