Kannusalissa ukrainalaisten taiteilijoiden näyttelyitä

19.1.2023 7.19Päivitetty: 19.1.2023 8.31
Puita sinisellä taustalla.

Venäjän aloittama hyökkäyssota on jatkunut Ukrainassa jo lähes vuoden. Sodan takia maasta on paennut jo miljoonia ihmisiä. Suomi on tarjonnut turvapaikan kymmenille tuhansille ukrainalaisille, joukossa on myös taiteen ammattilaisia.

Kannusalissa nähdään vuoden 2023 alussa kahden sotaa paenneen kuvataiteilijan teoksia.

Kateryna Harahulian näyttely The Forest Glow on esillä Kannusalin aulassa tammikuun ajan. Harahulia tunnetaan myös taiteilijanimellä Dextum Methodo. Katerynan teokset ovat syntyneet Suomessa Haiharan taidekeskuksen residenssissä Tampereella. Residenssijaksoa tukivat Tampereen taiteilijaseura ja Artist at risk-organisaatio. Näyttelyn metsää kuvaavat teokset ovat saaneet innoituksen Suomen kauniista luonnosta. "Sarjan töiden tekeminen toimi minulle terapiana kaiken tämän keskellä", Kateryna Harahulia kertoo näyttelystään. Harahulian teokset ottavat kantaa luonnosta huolehtimisen ja metsien suojelun tärkeyteen.

Helena Kulishovan näyttely Rescued by Finland on nähtävissä Kannusalin aulassa helmikuun ajan. Kulishovan näyttelyssä nähdään muotokuvia sotaa Suomeen paenneista ihmisistä sekä heidän tarinoitaan. Näyttely on puolustuspuhe Ukrainan kohtaaman hyökkäyssodan lopettamiseksi. "Taiteella voi auttaa ukrainalaisia henkisessä palautumisessa. Näyttelyn kautta haluan lisätä myös vuorovaikutusta ja rakentaa siltaa suomalaisten ja ukrainalaisten välillä sekä osoittaa sotaa paenneiden kiitollisuutta Suomelle", Helena Kulishova kertoo Rescued by Finland -näyttelystään.

Katheryna Harahulian näyttely The Forest Glow on esillä Kannnusalin aulassa 2.-29.1.2023, ma-pe klo 8-22, la-su 9-21.
Helena Kulishova: Rescued by Finland 1.-28.2.2023, ma-pe klo 8-22, la-su 9-21. Kannusali, Kannusillankatu 4, Espoo

Kannusalin aulatilojen näyttelyseinä tarjoaa tilan erilaisille näyttelyille. Näyttelyseinällä tullaan näkemään näyttelyitä niin kotimaisilta kuin kansainvälisiltä taiteilijoilta. Taidetta voi ihailla tapahtumien yhteydessä ja päivisin Kannusillan tilojen aukioloaikoina.

Lue lisää Kannusalista Kannusalin verkkosivuilta(ulkoinen linkki)

Auroran luovat illat ukrainalaisille perheille

Tapatuma- ja kulttuuripalveluissa on myös suunnitteilla taidetoimintaa ukrainalaisille perheille Lasten kulttuurikeskus Aurorassa kevään aikana keskiviikkoisin 15.2.-19.4. klo 18.00-19.30  Luvassa on luovaa yhdessäoloa, vaihtuvia taidepuuhia sekä mahdollisuus leikkiin ja pientä iltapalaa. Vapaa pääsy.  Lue lisää Lasten kulttuurikeskus Auororan verkkosivuilta(ulkoinen linkki)

Espoon keskus