Sellosalin 20-vuotisjuhlavuoden kevätkauden tapahtumat on julkaistu

16.12.2022 9.07Päivitetty: 13.1.2023 12.21
Täysi katsomo oranssissa valaistuksessa musiikkikeikalla Sellosalissa.
Kuva: Meri Jaakola

Sellosali tarjoaa jälleen elämyksiä jokaiseen makuun. Kevätkaudella ohjelmistossa on pop-taivaan nousevia tähtiä ja aina loistavia suosikkeja, pitkän linjan jazz- ja maailmanmusiikkinimiä ja tietysti myös hurmaavia koko perheen esityksiä. Kevätkauden runsas tarjonta on julkaistu verkkosivuillamme.

Sellosali avattiin Espoon Leppävaarassa syksyllä 2003, joten vuonna 2023 juhlitaan tasavuosikymmeniä. Vuoden mittaan luvassa on juhlahetkiä korkeatasoisen kotimaisen ja kansainvälisen musiikin, esittävien taiteiden ja viihteen parissa. Kotimaisista kiintotähdistä kevätkaudella nähdään Ismo Alanko, Saimaa, Knipi, Michael Monroe ja Diandra – ja monta muuta. Huippusuositussa Laulun takaa -illassa kurkistamme Timo Kotipellon musiikin taustoihin. Uuden polven nimistä nähdään muun muassa Ege Zulu, Knife Girl, Pambikallio ja costee. Kansainvälisistä nimistä vieraaksi saadaan mm. laulaja-lauluntekijä Sophie Zelmani Ruotsista ja Anna Kaneelina Virosta.

Jazz ja maailmanmusiikki ovat keväällä jälleen vahvasti esillä: luvassa on uutta musiikkia Valtteri Laurell Nonetilta, jonka vieraana on legendaarinen Antti Sarpila. Upea säveltäjä-pianisti Iro Haarla soittaa balladeja jazzkvintetille. Huhtikuussa kansanmusiikkifestivaali JuuriJuhlan huipentaa unkarilaisyhtye Muzsikás, joka juhlistaa 50-vuotista huikeaa uraansa. April Jazz -festivaalin avajaisviikonlopun konserteista päästään nauttimaan 21.–22.4.2023.

Juhlavuoden kunniaksi ohjelmistossa on myös häivähdys retroa: 2000-luvun taitteen suosikkiduo Disco tekee paluun, ja ainutlaatuisessa kahden artistin illassa nähdään Suomi-iskelmän suuruudet Meiju Suvas sekä Mikko Alatalo.  

Lapsiperheille on myös tuttuun tapaan tarjontaa: mm. suosituille Lasten lauantaille esiintymään saapuvat Linnateatterin Tatu ja Patu, Ti-Ti Nalle sekä vapun alla Satu Sopanen & Tuttiorkesteri. Tanssin lumoa nähdään puolestaan Helsingin XXIII Flamencofestivaalin Compañía Gabriel Aragún esityksessä Cuando todo empuja, Tanssien Tähtiin Show’ssa sekä Katja Lundén Company & Stinakon esityksessä Ihoni on pehmeä.           

Sellosalin monipuoliseen ohjelmistoon voi tutustua osoitteessa: www.sellosali.fi(ulkoinen linkki)

  • Sellosali
Leppävaara