Metron liikennöinti Kivenlahdesta käynnistynyt

3.12.2022 5.53
Mika Nykänen, Matias Pajula, Jukka Mäkelä, Juha Hakavuori ja Ville Saksi seisovat rinnakkain ja pitelevät käsissään oranssia nauhaa ja saksia, joilla leikkaavat nauhan poikki.
Kaupunkiliikenne Oy:n toimitusjohtaja Juha Hakavuori, HSL:n hallituksen puheenjohtaja Matias Pajula, Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, HSL:n toimitusjohtaja Mika Nykänen ja Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Ville Saksi leikkaavat nauhaa nauhanleikkuuseremoniassa Kivenlahden metroasemalla. Kuva: Elias Metsämaa

Ensimmäinen metrojuna Kivenlahdesta Matinkylän suuntaan lähti liikkeelle tänään aamulla klo 4.56.

Ensimmäiset ja innokkaimmat matkustajat olivat hyvissä ajoin asemalla odottamassa liikenteen alkamista.

Ennen ensimmäisen junan lähtöä metron uusi osuus vihittiin käyttöön nauhanleikkuuseremoniassa. Nauhaa olivat leikkaamassa HSL:n toimitusjohtaja Mika Nykänen, HSL:n hallituksen puheenjohtaja Matias Pajula, Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Ville Saksi ja Kaupunkiliikenne Oy:n toimitusjohtaja Juha Hakavuori.

Metron jatkeen valmistuttua Espooseen saimme viisi uutta metroasemaa: Finnoo, Kaitaa, Soukka, Espoonlahti ja Kivenlahti.