Kutsu kirjaston henkilökunta apuun kutsunapilla

8.12.2022 8.00
Kuvassa jalustan päällä oleva tabletti sekä banderolli, jossa on Helmet-logo ja lukee Kutsu apua, Kalla på hjälp, Call for help. Banderollissa ja tabletin jalustassa on piirroskuva kirjastotyöntekijästä.
Kutsunappi on jalustan päällä oleva tabletti. Sen vieressä on näkyvä banderolli, jonka avulla kutsunappi on helppo löytää.Kuva: Päivi Peltomaa

Onko Sinulla joskus vaikeuksia löytää kirjaston työntekijää, kun tarvitset apua? Nyt voit käyttää kutsunappia!

Espoon suurimmissa kirjastoissa (Entresse, Iso Omena, Lippulaiva, Tapiola ja Sello) on otettu käyttöön asiakkaita palveleva kutsunappijärjestelmä. Kirjastolaisen apua halutessaan asiakas voi painaa virkailijakutsua asiakastiloista löytyvistä kutsulaitteista (kuvassa). Kirjastolainen saa hälytyksen tablettiin, ja saapuu asiakkaan luo.

Kutsunappi nopeuttaa avun saamista ja vapauttaa samalla työntekijöitä liikkumaan tilassa, kun asiakkaita varten ei tarvitse päivystää yhdessä pisteessä.

Kutsunappilaitteita löytyy kirjastosta riippuen niin aulatiloista, pajoista kuin kokoelmaosastoiltakin. Ne tunnistaa oranssista värityksestä. Nappia ulottuu painamaan myös pyörätuolista käsin.

Kutsunappijärjestelmässä on lisäksi mahdollisuus kollegojen väliseen kutsuun. Se on hyödyllistä, jos tarvitaan vaikkapa tietyn kielen osaajaa apuun tai havaitaan ruuhkatilanne jollakin osastolla.

Kokeile rohkeasti kutsunappia, kun seuraavan kerran asioit kirjastossa!

Espoon keskusEspoonlahtiLeppävaaraMatinkyläTapiola