Baltic Sea Procjet / Itämeri kaikille -verkoston tapaaminen 8 - 9.12.2022

14.12.2022 9.28
opiskelijoita Suomenlinnassa
Kuva: Taiju Suontausta

Osallistuimme Kaitaan lukiosta Suomen Itämeri-koulujen tapaamiseen 8-9.12.2022. Tapaamisessa oli mukana opiskelijoita ja opettajia ympäri Suomea esimerkiksi Vaasasta ja Orivedeltä. Tapaamiseen osallistui koulustamme viisi opiskelijaa ja kaksi opettajaa.

Tapaamisen ensimmäinen päivä kului oikeastaan kokonaan Luonto-Liiton pitämässä Itämeri-lähettiläskoulutuksessa. Koulutuksen saaneena voimme pitää esimerkiksi omassa lukiossamme Itämeri-aiheisen luennon muille opiskelijoille. Aluksi pääsimme kuulemaan hieman itämerilähettilään tehtävästä, ja lopulta kouluttaja piti meille itse kyseisen Itämeri aiheisen esityksen, jonka mekin koulutuksen saaneena voimme tulevaisuudessa esittää. Koulutus ei kuitenkaan ollut pelkkää kuuntelemista, vaan pääsimme tekemään esimerkiksi erilaisia ryhmätehtäviä muiden koulujen opiskelijoiden kanssa liittyen esitykseen ja sen toteuttamiseen. Koulutus oli siis hyvin mielenkiintoinen ja sen avulla pääsi myös itse oppimaan paljon uutta Itämerestä ja toivottavasti tulevaisuudessa pääsemme jakamaan tietoa myös muille!

Toisena päivänä meillä oli retkipäivä. Päivämme alkoi Suomen ympäristökeskuksesta, jossa pääsimme tutustumaan keskuksen toimintaan. Erityisesti saimme kuulla Itämeren tilanteesta sekä Itämereen liittyvistä materiaaleista, joita voimme esimerkiksi käyttää opiskeluiden ohella. Itselle päällimmäiseksi jäi mieleen, kuinka tutkijat kertoivat positiivisia asioita Itämeren tilanteesta, kun itse olen yleensä tottunut kuulemaan vain negatiivisia puolia. Syötyämme hyvän ruuan kampuksella, lähdimme päivän toiseen kohteeseen, Suomenlinnaan. Siellä pääsimme opastetulle kierrokselle kuulemaan erityisesti Suomenlinnan historiasta, johon lopulta myös tapaamisemme päättyi. 

Tapaaminen oli itselleni hieno kokemus ja se ylitti omat odotukset. Erityisesti pidin siitä, että pääsimme tutustumaan myös muiden koulujen opiskelijoihin ja vaihtamaan heidän kanssansa ajatuksia meitä kiinnostavasta aiheesta. Opin myös tapaamisen aikana paljon kaikkea hyödyllistä tietoa erityisesti Itämerestä, joista uskon olevan hyötyä omissa opinnoissani. Odotan innolla Itämeri-koulujen tulevia tapaamisia ja mitä kaikkea projekti voi tuoda mukanaan!

Siiri-Sofia Sohlman 21E

  • Kaitaan lukio
Espoonlahti