UE4-opintojakson opiskelijat vierailulla Helsingin synagogassa

7.11.2022 10.01
opiskelijat istuvat synagogassa
Kuva: Liisa Satukangas

Projektiviikolla vierailimme Helsingin synagogassa UE4-opintojaksoon liittyen. Opintojakson aiheena on uskonnot ja perinteet Suomessa. Vierailun tarkoituksena oli oppia enemmän juutalaisuudesta ja samalla siitä, millaista juutalaisten elämä on nykypäivän Suomessa. Helsingin synagoga, joka on toinen Suomen synagogista, sijaitsee keskeisellä paikalla, Helsingin Kampissa. Synagogan yhteydessä toimii Helsingin juutalainen yhteiskoulu, jossa opiskelee tällä hetkellä noin 200 oppilasta. Oppaanamme synagogassa toimikin Helsingin juutalaisen koulun entinen opettaja, joka kertoi meille muun muassa juutalaisten historiasta Suomessa, antisemitismista sekä juutalaisten rituaaleista ja ruokaan liittyvistä uskomuksista ja tavoista. Itse opin erityisesti juutalaisten saapumisesta Suomeen. Sisällä synagogassa näimme juutalaisuuteen liittyviä esineitä kuten Toorakääröjä, ja pojat saivat päähänsä kipan. Vierailu auttoi meitä ymmärtämään enemmän suomalaisista juutalaisista. 

Mikael Kainulainen

 

  • Kaitaan lukio
Espoonlahti