Tulevaisuuden lukio

4.11.2022 8.21

Matinkylän lukion uudisrakennuksen suunnittelua on ohjannut tavoite rakentaa tila tulevaisuuden tarpeisiin. Nykypäivänä yhteisöllisyyden ja opiskelijoiden kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tiedetään edistävän oppimista. Oppimista tapahtuu yli oppiainerajojen ja oppiminen on elinikäistä. Jo lukioaikana tarjotaan mahdollisuuksia tutustua eri alojen koulutusvaihtoehtoihin, korkeakouluihin, työelämään ja yrittäjyyteen. Kestävä tulevaisuus ja tulevaisuuden taidot läpäisevät opetussuunnitelman ja koulurakennuksessa on huomioitu myös nämä arvot. Ekologisuus on tärkeää lukiomme toiminnassa ja se näkyy myös pedagogiikassa.

Uudisrakennusta suunniteltaessa on huomioitu tarpeet tukea tiimi- ja yhteistyötaitoja. Lukioon onkin suunniteltu runsaasti muuntojoustavia tiloja, jotka avautuvat opetukseen. Tiloissa on huomioitu opiskelijoiden ja opettajien tarve hiljaiseen työskentelyyn hyppytunneilla sekä ryhmätyö- ja vetäytymistilat, joihin voi kokoontua pienemmällä ryhmällä opiskelemaan. Tärkeä osa pedagogiikkaa ovat myös viihtyisä kirjasto ja tilava opiskelijakunnan huone.  Modernit ja tilavat kuvataideluokat mahdollistavat monipuolisen työskentelyn ja runsaasti erilaisia opintoja taiteesta kiinnostuneille opiskelijoille. Luokat on varustettu uusimmalla teknologialla. Oppimisympäristöjen lisäksi rakennukseen tulee kansallisen kilpailutoiminnan mahdollistava urheiluhalli. Urheiluhalli voidaan jakaa useaan lohkoon ja se palvelee liikuntatuntien lisäksi myös koulun yhteisiä tilaisuuksia, ylioppilaskirjoituksia ja taideaineita.

Rakennuksen keskeinen sijainti ja suuret ikkunat avaavat oppimisympäristön ympäröivään kaupunkitilaan ja meren rantaan. Rakennuksen ulkotiloja voidaan hyödyntää opiskeluun, ne tarjoavat mahdollisuuksia taiteen tekemiseen ja liikkumiseen. 

 

  • Matinkylän lukio
Matinkylä