Paluu viime kevään Ahvenanmaan opintomatkan tunnelmiin

3.11.2022 10.48
opiskelijat seisovat muurin edessä Ahvenanmaalla
Kuva: Kaitaan lukio

Ruotsin opettajamme Hanna Kaisa Hukio ja Anna-Maija Mäkinen oli kutsuttu puhujavieraiksi Korkeakouluyhteistyö pääkaupunkiseudulla -hankkeen päätöswebinaariin tämän viikon alussa. Opettajat esittelivät viime kevään Ahvenanmaan opintomatkan yhteydessä toteutettua Kaitaan lukion, Novian ja Högskolan på Ålandin välistä merikapteeniopintoihin liittyvää korkeakouluyhteistyötä. Webinaarin esitystä valmistellessaan opettajat palasivat Ahvenanmaan matkan tunnelmiin.

Viime kevään matkalle valikoitui mukaan ruotsin opiskelusta innostuneita opiskelijoitamme. Ennen matkalle lähtöä opiskelijat pääsivät kuulemaan ammattikorkeakoulu Novian merikapteeniopinnoista alumnimme Juho Johanssonin kertomana. Ahvenanmaalla vierailimme Högskolan på Ålandissa, jossa opinto-ohjaaja esitteli meille ammattikorkeakoulun opintotarjontaa sekä tiloja. Tapasimme myös merenkulkulinjan opettajia ja saimme harjoitella laivojen ohjaamista New Yorkin satamassa navigointisimulaattorien avulla. 

Korkeakouluyhteistyön lisäksi matkaamme sisältyi lukiovierailu Ålands lyceumissa, jossa opiskelijamme osallistuivat oppitunneille ja pääsivät keskustelemaan paikallisten lukiolaisten kanssa sekä suomeksi että ruotsiksi. Opintomatkan aikana vierailimme myös paikallisissa yrityksissä mm. Taffelin tehtaalla ja kuulimme kattavasti työelämän mahdollisuuksista Viking Linella. Lisäksi tutustuimme nähtävyyksiin ja paikalliseen historiaan Åland 100 -hengessä ja teimme tuulisen pyöräretken Järsön suunnalle. Meitä ilahdutti, kuinka monipuolisesti ja rohkeasti opiskelijamme käyttivät ruotsin kieltä autenttisissa tilanteissa.

Opintomatka kokonaisuudessaan ja yhteistyö lukion, korkeakoulujen sekä muiden yhteistyötahojen kanssa oli niin onnistunutta, että aiomme toteuttaa vastaavan matkan myös ensi keväänä. Olemme hakeneet matkaamme varten myös rahoitusta. Palataan asiaan vuodenvaihteen jälkeen, kun matkasuunnitelmat ovat edenneet pidemmälle.

Hanna Kaisa Hukio ja Anna-Maija Mäkinen

 

  • Kaitaan lukio
Espoonlahti