Opi vetämään keskusteluja - kaikille avoimet dialogikoulutukset jatkuvat

24.11.2022 11.14Päivitetty: 9.2.2023 13.07
Erätauko logo, musta teksti jossa lukee Erätauko.

Järjestämme kaikille avoimia maksuttomia Erätauko-koulutuksia, joissa opit vetämään Erätauko-dialogeja. Erätauko-dialogi on ohjattu keskustelu, joka sopii yhtä hyvin organisaation sisäisiin keskusteluihin, eri toimijoiden väliseen dialogiin, kuin keskusteluun keittiön pöydän ääressä. Menetelmä sisältää kattavan joukon työkaluja keskustelun suunnitteluun, ohjaukseen ja paketointiin.

Erätauko on tapa käynnistää ja käydä rakentavaa yhteiskunnallista keskustelua – mahdollisuus pysähtyä ja harkita asioita rauhassa.

Erätauon avulla voit tuoda eri lähtökohdista tulevia ihmisiä käymään tasavertaista keskustelua ja saat paikalle myös heidät, jotka herkästi jäävät keskusteluiden ulkopuolelle. Menetelmä on Sitran kehittämä. Espoo järjestää koulutuksia Erätauko-dialogien vetämiseen eli fasilitointiin. Erätauko-dialogi on ohjattu keskustelu, joka sopii yhtä hyvin organisaation sisäisiin keskusteluihin, eri toimijoiden väliseen dialogiin, kuin keskusteluun keittiön pöydän ääressä. Menetelmä sisältää kattavan joukon työkaluja keskustelun suunnitteluun, ohjaukseen ja paketointiin.

Espoon Erätauko-koulutus muodostuu kolmesta moduulista:

    • Moduuli A (1 h 50 min) tutustuttaa dialogiin ja esittelee Erätauko-konseptin. Moduulin jälkeen tiedät, mihin tilanteisiin Erätauko-dialogi sopii ja miten voit järjestää keskustelun. 
    • Moduuli B (5 h) antaa valmiudet kokeilla Erätauko-dialogin fasilitoimista.
    • Moduuli C (4 h) syventää ja laajentaa osaamista. Tämän jälkeen voit toimia Erätauko-keskustelun fasilitaattorina.

Voit osallistua joko vain moduuliin A tai kaikkiin moduuleihin. Osa koulutuksista toteutetaan lähi- ja osa etäkoulutuksina. Tervetuloa!

Lisätietoja: osallisuus@espoo.fi

Mikä Erätauko? - Erätauko (eratauko.fi)(ulkoinen linkki)

Koulutusten ajankohdat ja ilmoittautuminen

Moduuli A

Moduuli B

Moduuli C

09.05.2023 klo 12.00 - 16.00 Läsnäkoulutus, paikka ilmoitetaan myöhemmin. Ilmoittaudu mukaan(ulkoinen linkki)