Kaitaan lukion hyvinvointiviikko käynnistyi

7.11.2022 10.09
hyvinvointiviikon aikataulu ja tapahtumat taulukossa
Hyvinvointiviikon ohjelmaaKuva: Kaitaan lukio

Tällä viikolla Kaitaan lukiossa vietetään hyvinvointiviikkoa, joka polkaistiin käyntiin koko lukion yhteisellä tilaisuudella salissa. Apulaisrehtori Anni Pajari-Talasniemi esitteli tilaisuuden aluksi viikon ohjelmaa. Ennakkoon eniten kohua herätti “kännykätön viikko”. Ooppituntien alussa kännykät kerätään koreihin ja näin pyritään edistämään opiskelijoiden keskittymistä oppituntien aikana. Terveystiedon opettaja Anu Skyttä kertoi tilaisuudessa kännykän käytön haitoista ja siitä, miksi opiskelutilanteita kannattaa rauhoittaa jatkuvilta keskeytyksiltä.

Anni Pajari-Talasniemi esitteli avajaistilaisuudessa myös koulussa tehtävää tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen liittyvää työtä. Iso osa opiskelijoiden hyvinvointia on se, että jokainen kouluyhteisön jäsen tuntee itsensä hyväksytyksi juuri sellaisena kuin on - sukupuolesta, kielestä tai kulttuuritaustasta riippumatta. Opiskelijoita osallistetaan ja heidän näkemyksiään otetaan huomioon tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden kehittämisessä lukioarjessa. Yhdenvertaisuuden teemoihin liittyen Espoon kaupungin uudet kulttuuriohjaajat esittäytyivät opiskelijoille tilaisuuden lopussa.

Hyvinvointiviikon aikana oppitunneista pyritään tekemään tavanomaista toiminnallisempia, ja heti maanantaina aamulla bongattiin ainakin yksi ryhmä aamulenkiltä koulun pihapiiristä. Osa lukiolaisista oli löytänyt tiensä myös aamupuurolle, jota tarjotaan viikon aikana ennen ensimmäistä oppituntia. Maanantain avajaistilaisuudessa kouluruuan merkitystä tuotiin esiin ja muistutettiin koululounaan vaikutuksista jaksamiseen. Hyvinvoinnin teemoihin liittyviä aiheita tuodaan viikon aikana esiin opiskelijoille pidettävillä luennoilla sekä erilaisissa pajoissa. Osa hyvinvointia ja jaksamista on myös riittävä liikunta. Siksi hyvinvointiviikon aikana kannustetaan auton käytön vähentämiseen. Kouluun kannattaakin sään salliessa tulla kävellen tai pyörällä. Bussilla saapuvat voivat jäädä paria pysäkkiä ennen koulua pois kyydistä ja jatkaa matkaa jalan kohti koulua. 

 

  • Kaitaan lukio
Espoonlahti