Ympäristötaidetta Matinkylän lukion pihaan

6.10.2022 10.08Päivitetty: 7.10.2022 10.51
opiskelijoita ja toimijoita koululla kokouksessa
Kuva: Heljä Renfors

Nyt on alkamassa tosi mielenkiintoinen opintojakso! Lokakuun ensimmäisellä viikolla alkaneella kuvataiteen projektikurssilla opiskelijat pääsevät suunnittelemaan ja toteuttamaan rakenteilla olevan Matinkylän lukion pihassa sijaitsevan huoltotunnelin seinään sijoitettavan teossarjan. Opintojakson työnä syntyy visuaalinen konsepti, joka pitää sisällään lukion pihalla sijaitsevan urheilukentän laitaan rajoittuvaan huoltotunnelin betoniseinään sijoitettavat taide-elementit. Teosten maalauspohjina hyödynnetään kierrätettyjä Länsimetron työmaa-aitoja. Teokset maalataan akryyli- ja sprayvärein yksilötyönä tai yhteistyössä parin kanssa Kaitaan lukion tiloissa ja asennetaan ensi kesänä paikalleen.

Opintojakson osallistujat pääsevät tutustumaan Matinkylän lukion suunnittelun osatekijöihin sekä osallistumaan aitoon kaupunkiympäristön suunnitteluprosessiin. Aloituskerralla tutustuttiin projektin taustoihin. Hankesuunnittelija Kaisa Sjövall Espoon kaupungilta esitteli Matinkylän lukion rakennushanketta, suunnittelukohteesta ja länsimetron taidehankinnoista oli kertomassa viestintäpäällikkö Marianne Partanen Länsimetro Oy:stä. Opintojakson toisena opettajana toimiva graffititaiteilija Emilio Mäkipää esitteli omaa työskentelyään ja teoksiaan ja rooliaan projektissa. 

Opintojaksolla opettajina toimivat lukion kuvataideopettaja Heljä Renfors ja graffititaiteilija Emilio Mäkipää. Opintojakson yhteistyökumppaneita ovat Länsimetro Oy, SRV Rakennus Oy, Espoon kaupunki ja arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki.

 

  • Kaitaan lukio
  • Matinkylän lukio
EspoonlahtiMatinkylä