Viherlaakson uusi liikuntasalirakennus ja liikuntakentät ovat valmistuneet

6.10.2022 8.03Päivitetty: 6.10.2022 8.55
Viherlaakson liikuntasalirakennus
Uusi liikuntasali kenttineen palvelee liikunnanopetuksessa ja välituntialueena koulun ja lukion toiminta-aikoina. Kuva: Maini Alho-Ylikoski/Tilapalvelut

Viherlaakson koulun ja lukion tontille suunniteltu uusi liikuntasalirakennus sekä salin viereiset monipuoliset koulun liikunta-alueet ovat valmistuneet. Samalla Viherlaakson koulun ja lukion vuonna 2017 alkanut kaksivaiheinen perusparannus ja laajennus -hanke on saatu päätökseensä.

Uusi liikuntasalirakennus liikuntakenttineen palvelee liikunnanopetuksessa ja välituntialueena koulun ja lukion toiminta-aikoina. Iltaisin ja viikonloppuisin tilat ja kentät ovat kuntalaisten käytössä monen eri lajin liikuntapaikkana. Tilat on mitoitettu palvelemaan myös lähialueen aikuisten ja lasten liikunta- ja urheiluseuratoimintaa. Sali on suunniteltu erilliseksi rakennukseksi liikuntakenttien laidalle, joten tilat ovat helposti saavutettavissa myös kouluaikojen ulkopuolella.

Liikuntasali on varustettu ääntä vaimentavilla väliverhoilla, joiden avulla se on jaettavissa kolmeen osaan. Poikittaiset jako-osat on suunniteltu koulukäyttöön vaikkapa sulkapallon, lentopallon ja koripallon harrastepelaamiseen. Lisäksi salin päädyssä on kokoon menevä siirtokatsomo koulun ja lukion juhlatilaisuuksia varten.

Viherlaakson koulun ja lukion KVR-urakoitsijana ovat toimineet YIT Rakennus Oy ja Caverion Suomi Oy, ja sen pääsuunnittelusta on vastannut Linja Arkkitehdit Oy (nykyisin Sweco Finland Oy). Liikuntasalirakennuksen sekä urheilukenttien hankekustannukset ovat noin 2,8 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:
Reijo Yrjölä, rakennuttamispäällikkö, reijo.yrjola@espoo.fi(ulkoinen linkki), Tilapalvelut-liikelaitos, Espoon kaupunki

Leppävaara